İYİ Parti’de en tartışılan isimlerden genel başkan yardımcısı Koray Aydın, 1 Nisan kongresinde muhtemelen görev değişikliği yapacak. Teşkilatları kurma şartıyla İYİ Parti’ye gelen Aydın, kendisine yakın isimleri delege yazdırarak operasyonunu büyük ölçüde tamamladı.

İSTEDİĞİNİ DELEGE YAPTI

Genel Başkan Meral Akşener’in kendisine bıraktığı illerdeki atamaları yapan, atama yapamadığı illerde de il başkanlarına delege listesi veren Koray Aydın, kendisine yakın isimleri partiye üst kurul delegesi yaparak elini güçlendirdi. Tamamlanacak il ve ilçe kongrelerinden sonra 1 Nisan’da büyük kongresini yapacak olan İYİ Parti’de üç yıl daha genel kurul olmayacak.

ÜÇ YIL DAHA KONGRE YOK

Kongreleri sona erecek ve bu kulvarda hizmet yarışına kapanacak olan İYİ Parti’de bu üç yıllık süreçte üç seçim yaşanacak. Projeleri kapsamında teşkilatlanma açısından belli bir noktaya gelen Koray Aydın, sıradaki ilk büyük etkinlikte de başrol oyuncusu olmak için 1 Nisan’da görev değişikliği talep edecek.

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu.

TEŞKİLATLARI ATADI, ADAYLARI DA BELİRLEMEK İSTİYOR

Yaklaşan yerel seçimde adayların belirlenmesi aşamasında başrolde olmak isteyen Aydın, teşkilatlanma işlerini bırakarak “yerel yönetim”lerle ilgili genel başkan yardımcılığını sırtlayacak. Şu anda Musavat Dervişoğlu’nun yürüttüğü Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturacak Koray Aydın, yıprandığını gerekçe göstererek, Dervişoğlu’na da üç yıl yaprak kımıldamayacak olan teşkilatları teslim edecek.

KENDİSİNE KAREOGRAFİ HAZIRLATTI

Pazar günü yapılan Ankara il kongresinde tribünlere taraftarlarını yerleştiren ve tribünlerin bir tarafından “Koray”, diğer tarafından da “Aydın” diye bağırılması için koreografi hazırlatan eski bakan, aynı çalışmayı 1 Nisan’daki genel kurulda da yapmaya çalışacak.

ÜLKÜCÜ TABAN SÜRPRİZ YAPACAK

MHP’deki kongre sürecinde çok büyük bir çoğunluğun, “Başbakan Meral” diye bağırmasından rahatsızlığını dile getiren ve toplantılara bu yüzden gelmediği bilinen Koray Aydın için Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen büyük çoğunluğun da sürpriz hazırlığında olduğu öğrenildi. İYİ Parti’nin 1 Nisan kongresinde ortaya koyacağı performans ve seçicilik hassasiyeti, üç yıl içinde yapılacak üç seçim için de hayati önem taşıyor.

Özel haber/Bekir ŞİMŞEK