CiddiGazete- İyi Parti kurultaylarında delegelerin üstünü en çok çizdiği isimlerden genel başkan aday adayı Koray Aydın, TV100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İyi Parti'ye Sözcü'den gelin İyi Parti'ye Sözcü'den gelin

Aydın, yerel seçimde CHP ile ittifakı savunduğunu söylerken, seçilmesi halinde "Cumhur İttifakı ile yakınlaşmayız. Mücadele ederiz" iddiasında bulundu.

ADAYLIĞI İÇİN YOĞUN BASKI OLMUŞ!

Aklında ilk başta adaylık düşüncesinin olmadığını ifade eden Koray Aydın, partililerden gelen "yoğun baskı" neticesinde aday olduğunu söyledi.

AKP karşısında güçlü bir İyi Parti için genel başkanlığa aday olduğunu belirten 68 yaşındaki Aydın, partiyi gençlere açacağını iddia etti.

"BAHÇELİ'NİN 'KAL' ÇAĞRISI..."

2018 yılında Meral Akşener'i istifa kararından döndürmek için Üsküdar'daki evinin önünde yaptığı konuşmaya "liderimiz Devlet Bahçeli" ifadeleriyle başlayan Koray Aydın, iki isimle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Meral Akşener'in genel başkanlığa devam etmesi için parti içerisinden bazı isimlerin girişimlerde bulunduğunu söyleyen Koray Aydın, Bahçeli'nin Akşener'e yaptığı "kal" çağrısı için de "Bizim tarafa gel olarak algılanabilir" dedi.

"YEREL SEÇİMDE CHP İLE İTTİFAK YAPMALIYDIK"

Genel başkan olması halinde partiyi MHP'ye taşıyacağı yönündeki söylemleri "komik" bulduğunu belirten Koray Aydın, "Yerel seçimde CHP ile ittifak yapılması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA DESTEK VERMELİYDİK"

Koray Aydın, ittifaktan ayrılma ile ilgili parti içerisinde yumuşak geçişi savunduğunu belirterek, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na destek vermeliydik" dedi. Koray Aydın, Meral Akşener'in CHP'nin adayları Yavaş ve İmamoğlu'na yönelik sert söylemlerini de doğru bulmadığını belirterek, "Seçmen sert söylemlere ceza kesti" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI İLE YAKINLAŞMAYIZ"

Aydın, genel başkan olması halinde 2028'de Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruyu ise "2028'e daha çok var" diye cevapladı.

Partiden ayrılan isimleri partiye döndüreceğini iddia eden Koray Aydın, "Cumhur İttifakı ile yakınlaşmayız. Mücadele ederiz. Seçmenimizin yüzde 95'i iktidara muhalif" dedi.