Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği 2018 Programı ile işletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluşturacaklarını belirterek, "İşletme başına sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limitini 300 bin lira olarak belirledik. Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmiştir" dedi.

Bakan Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) düzenlenen, "Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği" tanıtım toplantısına katıldı.

YERLİ ÜRETİME TEŞVİK

KOSGEB'in yeni vizyonu kapsamında, özellikle imalat sanayisini teknoloji odaklı biçimde desteklediklerine dikkat çeken Bakan Özlü şunları söyledi: "Bundan sonra KOSGEB'in destek ve teşvik mekanizmasındaki temel önceliği, imalat sanayi ve yüksek teknolojidir. Bu çerçevede, KOSGEB’in sunduğu destek ve teşvik mekanizmalarını, teknoloji üreten KOBİ'lerimiz üzerinde yoğunlaştırıyoruz. KOBİ'lerimizi 'yerli üretime' teşvik ediyoruz, onların Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini destekliyoruz. İhracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını, yüzde 20 seviyesine çıkarmak için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz."

BİN 88 İŞLETME FAYDALANDI

“Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı üretim tabanlı ekonomik büyüme için atılmış önemli bir adımdır” diye Özlü, “2016 yılındaki Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programı’ndan bin 88 işletme faydalandı. Program kapsamında 472 milyon lira kredi kullandırıldı. 95 milyon lira faiz desteği KOSGEB tarafından karşılandı” dedi.

İŞLETME BAŞINA 300 BİN TL

Özlü, Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği 2018 Programıyla, işletmelere 450 milyon lira kredi hacmi oluşturacaklarına dikkati çeken Özlü, "100 milyon lira tutarında faiz desteği sağlayacağız. İşletme başına sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limitini, 300 bin lira olarak belirledik. Kredi vadesi ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmiştir" ifadesini kullandı.

BAŞVURULAR HAZİRANDA

Program başvurularını haziran ayı içinde almaya başlayacaklarını açıklayan Özlü, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerin yararlanabileceğini kaydetti. Destek programı kapsamında, işletmelere alım yaparken, "yerli ve yeni" makine ve teçhizatları tercih etmeleri şartını getirdiklerinin altını çizen Özlü, güçlü KOBİ, sanayi, üretim ve Türkiye için yerli ve milli teknolojileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.