CiddiGazete- 2022 Dünya Kupası E Grubu maçında Kosta Rika, Japonya'yı 1-0 mağlup etti. Ahmed Bin Ali Stadı'nda yapılan mücadeleyi İngiliz Michael Oliver yönetti.

Karşılaşmanın büyük bölümünde oyun ve pozisyon üstünlüğünü elinde bulunduran Japonya, 81. dakikada Keysher Fuller'in golüne engel olamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. Eski Galatasaraylı Japon futbolcu Yuto Nagatomo, ikinci yarının başında yerini Hiroki Ito'ya bıraktı.

Kosta Rika, 81. dakikada Keysher Fuller'in attığı golle Japonya karşısında 1-0 öne geçti. Kosta Rika'nın Katar'daki ilk isabetli şutu gol oldu.

Japonya, 88. dakikada gole çok yaklaştı. Kosta Rika kalecisi Keylor Navas, yaşanan karambol sonrası topun kontrolünü sağladı.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kosta Rika, Japonya'yı 1-0 yendi. Bu sonuçla Kosta Rika, grupta 3 puana ulaştı. Japonya'nın da 3 puanı bulunuyor.

Japonya ilk maçında turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 mağlup etmişti.

Kosta Rika ise şampiyonanın şu ana kadar ki en farklı mağlubiyetini İspanya karşısında yaşadı. Orta Amerika ülkesi, sahadan 7-0'lık tarihi bir yenilgiyle ayrıldı.

Gruptaki günün diğer maçında ise İspanya ile Almanya kozlarını paylaşacak.