CiddiGazete- KPSS ilk oturumundan çıkan adaylar Yediiklim Yayınevi'ndeki sorularla KPSS'de çıkan bazı soruların benzer olduğunu fark etti. Bu durumun sosyal medyada dile getirilmesinin ardından konu siyasetin de gündemine girdi ve ÖSYM jet hızıyla bir açıklama yaparak tüm iddiaları yalanladı. Ancak ÖSYM'nin ikna edici bir argüman sunmaması nedeniyle açıklaması da dikkate alınmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü aynı gece görevden aldı ve DDK'yı da iddiaları incelemesi için görevlendirdi. DDK, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Yediiklim Yayınevi'nin iki adresinde arama yapıldı. Erdoğan, bir gün sonra AKP'ye ve dini cemaatlere yakın bir isim olan Bayram Ali Ersoy'u ÖSYM Başkanlığı'na atadı.

Bu gelişmelerin ışığında, KPSS'de yeni sınav tarihleri de belli oldu. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından; 2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül 2022 tarihinde, 2022-KPSS Alan Bilgisi oturumlarının 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.