CiddiGazete- Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, dün gece Kremlin'e insansız hava araçlarıyla bir saldırı düzenlendiği açıklandı.

Rusya, Ukrayna'yı suçlarken insansız hava araçlarının Rusya Devlet BaşkanI Vladimir Putin'e suikast girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Rus haber ajansı RIA olayı duyururken, saldırıyı "planlı bir terör saldırısı" olarak tanımlayarak, "Rusya karşılık verme hakkını tutuyor" ifadesini kullandı. İki insansız hava aracının Putin'in başkanlık konutuna saldırdığı fakat Rus savunma güçleri tarafından engellendiği belirtildi.

PUTIN’İN SAĞLIK DURUMU İYİ

Kremlin'de bir hasarın meydana gelmediği belirtilirken, Putin'in de olay sırasında Kremlin'de olmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Sözcü Dimitri Peskov, Putin'in saldırı anında Kremlin'de olmadığını ve şu an Moskova dışındaki Novo Ogaryovo'da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yerel medya kuruluşları iki insansız hava aracının Kremlin'e saldırdığını açıklarken, sosyal medyada paylaşılan videolarda Kremlin'in üzerinde dumanların yükseldiği görüldü.

ABD medyası ise bu haberin yayılmasından önce Moskova üzerinde insansız hava aracı kullanımına yasak geldiğine dikkat çekti. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in, şehir üzerinde izinsiz uçuşlara yasak getirilme kararını açıklamıştı.

Açıklama sosyal medya platformu Telegram üzerinden yapıldı. 9 Mayıs'ta yapılacak Zafer Günü kutlamalarının ise planlandığı gibi gerçekleştirileceği de belirtildi.

UKRAYNA: İLGİMİZ YOK

Tansiyonun yükselmesinin ardından gözler Ukrayna'nın yapacağı açıklamaya çevrilmişti. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenski'nin Basın Sözcüsü Nikiforov konuyla ilgili, "Kremlin'e yapılan sözde saldırılar hakkında hiçbir bilgimiz yok" ifadelerini kullandı.