CiddiGazete ©

Fantastik yazar kuşağının başarılı isimlerinden Alter Güneş'in ikinci kitabı Bitmeyen Yazıt-Yazgı Bozan okuyucuyla buluştu. Meraklılarına başarılı bir eser sunan Güneş, Türkiye'deki okuyuculara fantastik öyküleri sevdirmeyi başardı.

İkinci kitapla okuyucuların yakından tanımaya başladığı Güneş, öyküsünü CiddiGazete'ye anlattı:

2011 yılında eşimin kızıma hamile olduğunu öğrendiğim anda hayatıma yepyeni bir heyecan girdi; “iyi de şimdi ben kızıma hangi masalları anlatacağım?”

Eskiden dedemin bizlere anlattığı masallardan hiç birini maalesef hatırlamıyordum. 2011 yılında yaptığım araştırmalarda da o tadı veren bir kitap bulamamıştım.

Çok iyi bir fantastik kurgu kitap okuyucusuyumdur. Dünyada ve ülkemizde yayınlanan bu tarz kitapların hemen hemen hepsi Yunan, İskandinav, Mısır ya da Roma mitolojileri kökenlidir.

Türk ve Anadolu mitolojilerini bilenlerimizin sayısı çok azdır. Dede Korkut kitabını okumuş olanlarımızın sayısı dahi çok azdır ki bu kitap bir başyapıttır.

Yaptığım araştırmaların sonunda Türk ve Anadolu mitolojilerini temel alarak “Bitmeyen Yazıt” adlı bir evren kurmak ve bu evrende geçen olaylarla ilgili fantastik kurgu bir kitap serisi yazmaya karar verdim.

İlk kitabım olan Bitmeyen Yazıt-Binyıl Savaşları 2016 yılı Ekim ayında Karina Yayınlarından çıktı. Serinin ikinci kitabı olan Bitmeyen Yazıt-Yazgı Bozan ise Kasım 2019 yine Karina Yayınlarından çıktı.

Şu anda iki hedefim var:

1- Türkiye’de daha büyük kitlelere ulaşmaya çalışıyorum. Kitap evlerinde kitabım raflarda satılmıyor olabilir ama online alışveriş sitelerinde rahatlıkla ulaşılabilir durumda.

2- Kitabımın İngilizce'ye çevrilmesini istiyorum. Dünyada fantastik kurgu kitapların temelini Mısır, İskandinav ve Yunan mitolojileri oluşturuyor. Ben Anadolu ve Türk mitolojilerinin zenginliklerinin de gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem belki kitabım İngilizce olarak satılmaya başlarsa Türkiye’de de rağbet artar. Ne de olsa dışardan gelen kitaplara talep daha fazla!

Size biraz da kitabımın konusundan bahsetmek isterim.

Uzun çağlar önce bin yılda bir uyanıp savaşan ikiz siyah ejderhalar uyanmış ve savaşmışlardır. Ejderhaların savaşı evren için çok önemlidir. Adı Bukra olan iyi ejderha kazanırsa yaşam olduğu gibi devam edecektir. Kötü ejderha Sangal kazanırsa evren kaosa sürüklenecek ve sonunda da yok olacaktır.

Birinci kitapta biraz içine girdik, ikinci kitapta daha da derine iniyoruz.

Seri devam ediyor..."

BİTMEYEN YAZIT-YAZGI BOZAN

Karanlığın bitip güneş ışığının mağaranın girişini aydınlattığı yere emekleyerek geldi. Yaşlı adama ve yanındakine baktı.

Ayağa kalktı. İki adım daha atıp durdu. Mağaranın karanlığından, kanlar içinde bir bebek çıkmıştı. Bir bebek çıkmıştı...”

Bitmeyen Yazıt-Bin Yıl Savaşları, türünün en ilgi uyandıran kitaplarından biri olmaya aday olarak çıkıyor okurun karşısına.

Mitolojik öğelerden de beslenerek güçlü bir temel üzerinde yükselen kitap, okuru müthiş bir maceranın içine çeken fantastik bir kurgu.

Alter Güneş, güçlü kalemiyle, serinin bu ilk kitabında, hem fantastik kurgu sever okurlar için eşsiz bir hikâye ortaya koyuyor hem de birbirinden ilginç karakterleriyle okura macera dolu bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Kitabın son sayfasını çevirdiğinizde veda etmekte zorlanacağınız bir dünya bu...

“O ulustan bir çocuk

Göğsünde ejderha lekesi ile doğacak

Doğar doğmaz ayağa kalkacak

Ata Mağarasının karanlığından

Kendi adımlarıyla çıkacak”