CiddiGazete- Tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Ferhan Şensoy, 70 yaşında hayata veda etti. Haziran ayında anjiyo geçiren, ardından da anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyonlar nedeniyle bir süre önce tedavi görmeye başlayan usta sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şensoy, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Usta sanatçının cenazesi alkışlar eşliğinde Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'na getirildi.

Şensoy'un 9 aylık hamile olan kızı Ferhan Müjgan Şensoy ve diğer kızı Derya Şensoy, tören esnasında duygusal anlar yaşadı.

Törende Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra sanatçı arkadaşları katıldı.

Törende konuşanlar arasında yer alan Şensoy'un eski eşi Derya Baykal, "Seyircine, dahası rol arkadaşlarına, öğrencilerine, Türk halkına, bütün bunlarla ışık oldun ustam. Sana her şey için ama her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez, varsayalım ölmedi..." dedi.

KAVUĞUN TAYIŞICILARI

Güldürü geleneğinin nişanesi olarak kabul edilen Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu sırasıyla geleneksel Türk tiyatrosunun ve tuluat sanatının önemli isimlerinden İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy taşımıştı.

Ferhan Şensoy, kavuğu 2016 Mayısı'nda Rasim Öztekin'e devretmişti. Kavuğu aldıktan 3 ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle sahnelere uzak kalan Öztekin ise "Oynayamayacaksam kavuğun bende olmasının bir anlamı yoktu. Çünkü kavuklunun oynaması lazım onun için hemen devretmek istedim” diyerek kavuğu Şevket Çoruh’a devretmişti.

Ferhan Şensoy, 62 yaşında hayatını kaybeden Rasim Öztekin'den 5 ay sonra vefat etti.

Kaynak: HaberTürk