CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’ne göre, 14 Nisan 2021 tarihinden bu yana faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan sinema salonları, yüzde 50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması kaydıyla 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Ancak bu karara kısa adı SİSAY olan Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nden itiraz geldi.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, sinema salonlarının açılabilmesi için en az 3 haftalık bir hazırlık sürecine ihtiyaç olduğu vurgulanarak, açılış tarihinin 1 Temmuz’a ertelenmesini talep edildi.

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nin açıklaması şöyle:

"Dün gece yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile sinemaların açılış tarihi 1 Haziran 2021 olarak belirlendi. Sinemaların açılışı ile ilgili hükümetin normalleşme sürecine paralel hareket etmek istiyoruz ancak salonlarımızı restoran, cafeler gibi sadece bir temizlikten sonra açamayız. Açılışı sektörün tüm paydaşları ve iş ortaklarımızla birlikte organize etmeliyiz. Bu iş ortaklarımızın içinde uluslar arası film şirketleri de var. Ayrıca bazı filmlerin programlaması global bir uyum içerisinde yapılmaktadır. Programı yapılan filmlerin de reklam, tanıtımının yapılması gerekir. Tüm bunlar göze alındığında açılış için az 3 haftalık bir sürece ihtiyacımız var. Sektörün ortak görüşü ideal açılış tarihinin 1 Temmuz olması yönündedir. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın kıymetli desteklerini bekliyoruz. Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un her zaman olduğu gibi bizleri anlayıp konuyla ilgili yardımlarını esirgemeyeceği inancındayız."