CiddiGazete- Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu (90) yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından başsağlığı dileyerek, "Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı Kayhan Yıldızoğlu...

Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Yıldızoğlu'nun cenaze töreni 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu 28 Mayıs 1933'te İstanbul doğdu. Babası Çerkes asıllı bir ziraat mühendisi, annesi ise Giritli bir öğretmendi.

1955 yılında askerliğini yedek subay olarak yaptı.

İstanbul'da toprak kayması İstanbul'da toprak kayması

Askerlik dönüşünde İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olur.

Burada çalışırken tesadüfen Muhsin Ertuğrul'un eksik evraklarını tamamlaması üzerine Ertuğrul tarafından oyunculuk seçmelerine çağrılır.

Seçmelerde beğenilince Yıldızoğlu için başka bir dönem başladı.

Haldun Taner'in yönlendirmesiyle ilk filmini 1966 yılında çeviren Yıldızoğlu, Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser, yardımcı rollerde oynadı.

1969 yılında Şener Şen ile beraber Cihangir'de bir dairede 3,5 yıl beraber kaldı. Yıldızoğlu, 150'den fazla filmde rol aldı, ayrıca televizyon dizilerinde oynadı.