TBMM eski başkanı İsmet Sezgin’in de yeğeni olan Murat Karahan, 20 yıl önce "Yemin Etmiştik Hani" adlı bir pop albümü de çıkarmış, bu albümde çok ilgi gören "Şeytan Görsün Yüzünü" adlı şarkısına klip de çekmişti.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan, "Türk bestecileri, opera bestelemeleri için teşvik etmenin yollarını arayacağız. Bestecilere maddi bir motivasyon sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bozmak istediğim ezberlerden biri de ‘Operayı halka indireceğiz, halkı operaya çıkartacağız.' Kimse aşağıda veya yukarıda değil. Halkımız da çok yüksekte, opera da çok yüksekte bir sanat” diye konuştu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne ise Mustafa Kurt atandı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Kurt, başrejisör ve sanat yönetmeni olarak görev yapmıştı. 2007–2008 arası Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde başrejisör olarak görev yapan Kurt, 1994–2004 arası Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü, sanat yönetmeni oldu. 2000–2004 Arası Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak sahne ve oyunculuk dersi verdi.