CiddiGazete- Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Malatya ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA, SAMSUN VE KASTAMONU ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Ankara, Samsun ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEYAKKUZDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu duyurdu.

Yavaş, “Şehrimizde yarın öğlen başlayıp akşama kadar devam etmesi öngörülen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı birimlerimiz teyakkuz halindedir. Hepinizi tedbirli olmaya davet ediyorum. Başkent 153 hattımızdan günün her saati bize ulaşabilirsiniz” duyurusunu paylaştı.

SEL, DOLU VE KUVVETLİ RÜZGAR

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini bildiren Yavaş, vatandaşları uyardı.