CiddiGazete- Aydın Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalıştığı sırada sıkışan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen ekipler mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtardı. Yapılan kontrolde kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olaydan sonra çok sayıda öğrenci yönetimi protesto etti.

YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ise olay ile ilgili incelemelerin sürdüğünü duyurdu. Bakanlığın sosyal medyadan paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Malatya ve Burdur'da deprem oldu Malatya ve Burdur'da deprem oldu

– İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir.

- Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

– Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır.

- İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.