CiddiGazete- Lenovo markalı elektronik ürünlerin Türkiye'de hizmet veren tek yetkili servisi BDH, tüketicileri canından bezdirdi. İstanbul Maltepe'deki servis, hem yasal süresinde ürünleri onarıp teslim etmediği gibi hem de astronomik tamir fiyatları nedeniyle çok sayıda tüketiciyi mağdur etti.

Mimarlık fakültesinde okuyan bir öğrenci, yaklaşık üç yıldır kullandığı Lenovo bilgisayarını Haziran ayında onarım için teknik servise bıraktığını, ana kartta hata olduğunun söylenmesinin ardından 16 bin 414 TL talep edildiğini, ödemeyi yapmasına rağmen bilgisayarının yasal süresinde değil, üç ay sonra kendisine teslim edildiğini söyledi.

Lenovo'nun teknik servisine telefonla da ulaşmanın güç olduğunu vurgulayan mağdur öğrenci, satış anında beş yıl yedek parça garantisi verilmesine rağmen teknik serviste yedek parça bulunmadığını, yurt dışından getirildiğinin söylendiğini, bunun da mağdur olmasına yol açtığını belirtti.

2 BİN 697 TL DAHA İSTEDİLER

Bilgisayarında ana kartın değiştirildiğini, cihazı teslim almasının ardından ilk açılışta tekrar mavi ekran hatası verdiğini, teknik servisin cihazı tekrar geri istediğini, bu kez de RAM'de hata olduğunun iddia edildiğini ve 2 bin 697 TL daha talep edildiğini ifade etti.

Bilgisayardaki ana kartın değişmesine rağmen teslim edildiği gün RAM hatası vermesinin ve 2 bin 697 TL daha istenmesinin tam bir soygun olduğunu belirten mağdur öğrenci, "Önce 16 bin 414 TL ödedim ve bilgisayarım yasal olarak 20 günde tamir edilmesi gerekirken, üç ay sonra 'onarıldı' denilerek tarafıma teslim edildi. Bilgisayarımı servisten alıp eve geldiğimde açtım ve aynı şekilde mavi ekran hatası verdi. Servisi tekrar aradım; bilgisayarı tekrar getirmemi istediler. Beş gün sonra attıkları elektronik postada, benim asla müdahale etme şansım olmayan RAM'de hata olduğunu söylediler ve 2 bin 697 TL daha istediler. Tam bir soygun. Eğer RAM'de hata varsa, bu tabloda ilk akla gelen, bilgisayarın ana kartında bir sorun yoktu, 16 bin 414 TL'yi benden boşuna aldılar. Çünkü RAM'de hata olsa, ana kart değiştiğinde onu da görürlerdi. Ayrıca takılan ana kartla ilgili de kafamda şüpheler oluştu. RAM'i serviste kendilerinin bozmadıklarını bilemiyoruz. İki şık ortaya çıkıyor: Ya insanları dolandırıyorlar, ya da teknik bilgileri yok!

Bilgisayarım garanti kapsamı dışında olduğu için en pahalı parçadan değiştire değiştire yürümeyi tercih ettiler. Bilgisayarımı Lenovo'nun yetkili teknik servisi olan BDH'dan kurtarabilirsem, özel bir serviste onarım yaptırmaya çalışacağım. Ayrıca kanuni haklarım için de yasal yollara başvuracağım. Bir daha Lenovo markalı bir ürünün yanından geçmem. Lenovo alacak vatandaşların da bir kez daha düşünmelerini istiyorum. Okulum başladı ancak ben hazırlık yapıp derslere yetişemiyorum. Tüm ödevlerim ve projelerim bu bilgisayarda. Lenovo sayesinde eğitimim altüst oldu. Küçük bir araştırma yaptım, bunu sadece ben değil, çok sayıda insanın yaşadığını gördüm. Lenovo ürünlerinden, özellikle de yetkili teknik servisinden uzak durun" dedi.