CiddiGazete- İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya göre olay Nisan 2016'da yaşandı. Dosyaya göre, Barsan Lojistik'in Tuzla'daki deposunda forklift operatörü olarak çalışan Burak Ç. (33), internet sitesinde elektronik ev aletleri satan Caner A. (38) ile temasa geçti. İddiaya göre Burak Ç., bu kişiye, elinde çok sayıda LG marka televizyon olduğunu söyledi.

"SEVKİYAT VAR; BIRAK KAMYON GELSİN"

Taraflar arasında fiyat konusunda anlaşma sağlanınca plan hayata geçirildi. İlk sevkiyat 13 Mart 2016'da yapıldı. Caner A.'nın yönlendirdiği kamyon, Barsan'ın Tuzla'daki deposuna gitti. Şirketin güvenlik görevlisi aracı durdurdu. Ancak bu sırada, iddiaya göre, Burak Ç.'nin "Sevkiyat var. Bırak kamyon gelsin" demesi üzerine kamyon deponun önüne yaklaştı ve 150 televizyon araca yüklendi.

TOPLAM 250 TELEVİZYON ÇALINDI

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; benzer sevkiyatlar sonraki günlerde de birkaç kez yapıldı. Barsan'ın deposunda tuttuğu 250 kadar televizyon çalınarak el altından satıldı. Caner A. uygun fiyata aldığı ürünleri kendisine ait internet sitesi üzerinden sattı. Caner A., ürünlerin bir kısmını da Ercan K.'ya (42) toplu olarak sattı.

"ÇALINTI OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Barsan Lojistik'te yaşanan hırsızlık olayı bir süre sonra ortaya çıktı. Şirketin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri çalınan ürünlerin izini sürdü. Kısa süre içinde üç sanığa ulaşıldı. Caner A., satın aldığı ürünlerin çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürdü. Çalıntı ürünler için Amasya'dan İstanbul'a gelen Ercan K. ise "Televizyonları faturalı bir şekilde aldım. Çalıntı olduğunu bilmiyordum" savunması yaptı. 6 ay kadar tutuklu kalan Burak Ç. ise hakkındaki suçlamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZALARI ONADI

Yapılan yargılama sonrası mahkeme Burak Ç.'ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, 11 bin 700 lira da adli para cezası verdi. Sanık Caner A.'ya ise 2 yıl 11 ay hapis cezası, 11 bin 250 TL adli para cezası, Ercan K.'ya ise 9 ay hapis cezası ve 2 bin 700 lira da adli para cezası verildi. Yerel mahkemenin kararı, İstinaf Mahkemesince onandı.