CiddiGazete- Bugüne dek büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde bin 127 adayını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Hatay düğümü yine çözülmedi.

6 Şubat anmasında protestoların hedefi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, büyükşehir adaylarının reklam filminde yer almamıştı. Savaş, protestolar sonrası "Korkmayacağım, sinmeyeceğim" diyerek daha sonra TİP'in adayı olan eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı hedef almıştı.

Son olarak CHP'nin pazar günü Ankara'da gerçekleştirdiği aday tanıtım etkinliğinde adı okunmayan ve toplantıya katılmayan Savaş'ın anketlerdeki desteğinin düşüş eğiliminde olduğu belirtilmişti.

Lütfü Savaş ve ekibi günler süren adaylık krizi sonrası soluğu CHP Genel Merkezi'nde aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş ile görüştü. Özel görüşme öncesinde "Doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" mesajı verdi.

45 DAKİKALIK GÖRÜŞME

CHP Genel Merkezi'nde saat 10.40'da başlayan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılan anketlerin değerlendirildiği görüşmede, Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de yer aldı.

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

Genel Merkez'deki görüşme trafiğinin ardından açıklamalarda bulunan Savaş "Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak. Yarın Hatay halkıyla, hep birlikte ne yapacağımızı paylaşacağız" dedi.