CiddiGazete- Gazeteci İsmail Saymaz, İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yeni yıl için hazırladığı kutlama kartının, siyasi mesaj içerdiği iddiasıyla basılmadığını yazdı.

Olay için "siyasi komedi" nitelendirmesini yapan Saymaz'ın aktardığına göre Türkan, 2 bin 200 adet basılması için 20 Aralık'ta TBMM'ye gönderdiği karta şu mesajı yazdırdı:

"Ülkemiz için zorlu geçen 2022 yılını geride bırakırken, hukuksuzluk, adaletsizlik, demokrasinin önüne konulan engeller ve ekonomideki olumsuzlukların yarattığı karamsarlık hepimizi çok yordu.

2023 yılı ülkemize bir güneş gibi doğsun. Adil, demokratik, hukukun üstün olduğu, Türkiye'yi güneşli günlere hep birlikte taşıyacak, nice güzel yıllara birlikte kavuşacağız. İyi diyelim, İyi olsun. Yeni yılınız kutlu olsun."

22 Aralık'ta Türkkan'ı arayan TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Hüdai Şencan, "Yeni yıl mesajının siyasi içerikli olduğunu, diğer milletvekillerine örnek teşkil edeceğini, Başkanlık Divanı'nın aldığı karara göre, metnin ilk cümlesi yumuşatılırsa kartın basılacağını, yoksa basılmayacağını" söyledi.