CiddiGazete- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan "Madame Claude" lakaplı Özbekistan uyruklu Nilufar Mirxanova (40) kaldığı evde yakalandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri "cinsel amaçlı insan ticareti yapmak" suçundan kırmızı bültenle aranan Nilufar Mirxanova'nın Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

YABANCI KADINLARI GENELEVLERE YERLEŞTİRDİ

Ekipler ilk olarak Mirxanova'yı teknik ve fiziki takibe aldı. Mirxanova'nın Rusya, Belarus, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbeskistan'dan çok sayıda kadını yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirip genelevlere yerleştirdiğini belirledi.

15 GÜN ÖNCE NİKAH YAPTI

Öte yandan Mirxanova'nın 15 gün önce esnaf M.Ş.'yi kandırarak oturum almak için nikah masasına oturduğu ortaya çıktı. M.Ş., yaşananlara hâlâ inanamadığını belirterek "Uzun süredir beraberdik. Bana Özbekistan'da ifadeye gitmediği için arandığını söylemişti. Ama detaylı bir şey anlatmadı. Şaşkınım. Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum. Yazın da düğünümüz olacaktı" dedi.

Gözaltına alınan Mirxanova, emniyetteki işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

MADAM CLAUDE KİMDİR?

Asıl adı "Fernande Grudet" olan "Madame Claude", 20. yüzyılın ortalarında Paris'te üst düzey ve seçkin bir fuhuş şebekesi işletmesiyle ünlenen Fransız genelev işletmecisi ve iş kadınıydı. Müşterileri arasında politikacılar, aktörler ve diğer nüfuzlu kişiler de dahil olmak üzere çok sayıda tanınmış ve varlıklı kişi vardı.

Madame Claude, müşterilerini çevreleyen gizliliği ile biliniyordu. Bu da onun gizemini ve cazibesini artırdı. Hayatı ve kariyeri çeşitli kitaplara, filmlere ve belgesellere ilham kaynağı olmuş, bu da onu yaşadığı dönemde Fransız fuhuş ve yüksek sosyete dünyasında önemli bir figür haline getirmişti.