CiddiGazete- 20 Ocak 1995'te mafya babası Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'ı, eşi Alaattin Çakıcı'nın azmettirmesiyle öldürerek 90'lı yıllara damgasını vuran Abdurrahman Keskin, Sakarya'da ölü olarak bulundu.

Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu Yıldırım düştü uzman çavuş şehit oldu

2002 yılında cezaevinden çıkan Abdurrahman Keskin'in işkence yapılarak öldürüldüğü belirlendi.

POLİSİN BİLGİSİ YOK

Abdurrahman Keskin'in Zonguldak'ta yaşayan kardeşi Hüseyin Keskin yaptığı açıklamada, haberi duyunca polise gittiğini ancak "Bilgimiz yok cevabını" aldığını söyledi. Hüseyin Keskin, polis yetkililerinin kendisine cinayetin jandarma bölgesinde işlenmiş olabileceğini söylediklerini belirterek ağabeyi ile en son 15 gün önce telefonla görüştüğünü ve sesinin "çok kötü" olduğunu anlattı.

ALAATTİN ÇAKICI AZMETTİRİCİLİKTEN CEZA ALDI

Devlet Bahçeli'nin girişimleriyle Meclis'ten geçen infaz düzenlemesi sayesinde tahliye edilen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı eski eşi Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanmış ve 2006 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme daha sonra tahrik indirimi yaparak cezayı 19 yıl 2 aya düşürmüştü.

DÜNDAR KILIÇ KİMDİR?

Dündar Kılıç, 1935 yılında Trabzon Sürmene'de dünyaya geldi. Tam adı Ali Dündar Kılıç olan ünlü mafya babası, dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındı.

14 yaşında ilk kez tutuklanan Dündar Kılıç, 1960'lı yıllarda Ankara bölgesindeki en tanınmış suçlulardan biri oldu. Ruhsatsız kumar oynatarak nüfuzunu geliştiren Kılıç, 1960 yılında işlediği bir cinayetten dolayı tutuklandı ve 1965 yılına kadar cezaevinde kaldı.

SOLCU TERÖRİSTLERİN HAMİLİĞİNİ YAPTI

1965 yılında cezaevinden çıktıktan sonra işlediği farklı suçlardan dolayı defalarca gözaltına alındı. 15 Ağustos 1972'de Diyarbakır ve Siirt İlleri Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından THKO terör örgütüne "yardım ve yataklık"tan yakalandı.

1984 yılında MİT tarafından başlatılan "Babalar Operasyonu"nda tutuklandı ve ülkücülerin ağırlıkta olduğu Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Dündar Kılıç, 10 Ağustos 1999'da İstanbul'da öldü.