CiddiGazete- Yakın arkadaş olan Acun Ilıcalı ve Hülya Avşar, satın aldıkları uçak ve ada ile gündeme geldi.
TV8’in sahibi ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, uzun mesafe uçuşları için uçak satın aldı. ‘Survivor’ çekimleri için sık sık Dominik’e gidip gelen Ilıcalı, aktarma yapmak istememesi nedeniyle Challenger 605 tipi özel jetini değiştirme kararı aldı.
Ilıcalı, 16 yolcu kapasiteli Kanada imalatı Global Express XRS 2012 model uçağı Amerikalı bir şirketten 13 milyon dolara (99.5 milyon TL) satın aldı.

İKİNCİ EL ALIP KÂR ETTİ

Hürriyet’in haberine göre, Ilıcalı düşük uçuş saatine sahip olan uçakla Dominik Cumhuriyeti-Türkiye arası direkt uçuş yapabilecek. Yenisi 45 ila 50 milyon dolar arasında olan uçağı televizyoncu, çok daha uygun bir fiyata alıp kâr elde etti.
Ilıcalı’nın Challenger 605 tipi özel jetini ise Sedef Finans’ın sahibi Altunç Kumova’ya 8.5 milyon dolara (65 milyon TL) sattığı öğrenildi.

İÇ DONANIMDA DEĞİŞİKLİK

Acun Ilıcalı, 2 ay sonra teslim alacağı uçağın içinde bazı değişiklikler yaptırdı. Uçaktaki koltukların derilerini ve internet donanımını değiştirdi. Kolayca konsol oyunu oynanabileceği bir elektronik sistem ilave ettirdi.
Ayrıca telefonla sorunsuz görüşme yapabileceği SATCOM da ekletti. Uçakta, ekip için özel dinlenme bölümü yer alıyor. Koltuklar katlanarak uzun uçuşlar için tam boy yatak haline gelebiliyor.

AVŞAR, ÇİÇEK ADASI’NI ALDI

Öte yandan Hülya Avşar da yıllardır yaz tatillerini geçirdiği Ayvalık’ta bir ada satın aldı.

Milliyet’in haberine göre Avşar, Cunda yakınlarındaki Çiçek Adası için ortaklarla görüşme yaptı. Olumlu geçen pazarlığın ardından oyuncunun birkaç gün içinde imzayı atacağı iddia edildi. Hülya Avşar’ın 55 milyon TL ödeyeceği adada malikanenin yanı sıra tenis kortları gibi çeşitli spor alanları yapılacağı belirtildi.
Hülya Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu’nun adada yapılacak ev için mimari destek sunacağı öğrenildi.
Yıllardır hayalini kurduğu ada için kesenin ağzını açan Avşar’ın yılın büyük bölümünü burada geçireceği söyleniyor.