CiddiGazete- Manken ve sunucu Çağla Şikel, Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen coronavirüs (Covid-19) aşısı CoronaVac’ın Türkiye’deki Faz 3 çalışmaları için gönüllü oldu.

41 yaşındaki Çağla Şıkel, aşı olduğu anları sosyal medya hesabından, "3. faz gönüllüsü olarak coronavac aşımı oldum. Koronadan korkun, aşıdan değil " notuyla paylaştı.

Kısa sürede büyük ilgi gören paylaşımın ardından Şikel’e “Nasıl aşı oldunuz, size ayrımcılık mı yapıldı” soruları yöneltildi.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Çağla Şikel şunları söyledi:

“Yanlış anlaşılmalar olduğunu görünce bir bilgilendirme yapmanın gerekli olduğunu düşündüm... Ben her 18/59 yaş arası vatandaşın hakkı olan 'Çin aşısı Faz 3 çalışmalarına Sağlık Bakanlığımıza başvurarak gönüllü olarak katıldım. Bu çalışmaya denek olarak katılan 8 bin vatandaştan biriyim.
Bana yapılan aşı da olabilir plasebo (gerçek olmayan) da olabilir. Şu an bunu doktorlarımız dahil kimse bilmiyor. Çünkü sistem tüm dünyada böyle işliyor. Sonucunu, Faz 3 çalışması sonuçlandığında herkes gibi ben de öğrenmiş olacağım. Öncelik sağlık çalışanımız ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızken, benim aşı olmam söz konusu değildir. Aslında bence siz benim aşı olup olmadığıma değil de, cesaretime inanamadınız. Saygılar.”