CiddiGazete- Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senaryo yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusu Ferhan Şensoy, damarlarıyla ilgili geçirdiği operasyonun ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz'da hastaneye kaldırılarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tedavi görmeye başlamış, 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 02.30 sıralarında hayatını kaybetmişti.

Vefatıyla ailesi, sevenleri ve sanat dünyasını yasa boğan Ferhan Şensoy’u, tiyatro ve dizi oyuncusu, roman ve oyun yazarı, Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun oyuncusu ve Ortaoyuncular Yayınları Genel Yayın Yönetmeni olan eşi Elif Durdu, Twitter hesabından paylaştığı mesaj ile andı.

Elif Durdu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yokluğunun ikinci ayı bitti sevgilim. Günlüğe bir şeyler yazabiliyorum, buna ben de şaşıyorum. 30 Ağustos'u 31'e bağlayan o gece zaman kavramımı yitirdim. Yavaş yavaş o da yerine geliyor sanki. Hayatın devam etmesi, her şeyin normalleşmesi korkutucu geliyor. Ve çok saçma.

Ölümü, yası, hüznü, özlemi yaşamak/anlatmak istiyorum aslında ve fakat bunu da becerebildiğim söylenemez. Yazdıkça, paylaştıkça acının azalmasını umuyorum. "Bir kâbusun içinden geçiyor ömrüm" hissindeyim. Ne zaman biter bilemiyorum.

Bugün bütün gün evdeydim. O geceye dair hatırlayabildiğim her şeyi yazdım. Birkaç yıl önce ölümden korkup korkmadığını sormuştum sana. Ne korkacağım lan, ölüm geldiğinde ben orada olmayacağım demiştin. 30 Ağustos'u 31'e bağlayan o gece anladım ne demek istediğini...

Ölüm gelmişti ama sen orada yoktun sevgilim. 70 yıldır bedenine hapsolmuş naif, sıcacık ruhun neşeyle göğe yükselmişti. Artık sana ait olmayan o yakışıklı yüzünde sonsuz bir huzur vardı. Güzel gözlerinden defalarca öptük seni, gözün arkada kalmasın

Ölüm ilk defa korkutucu gelmedi. Belki de dediğin gibi heyecan verici bir serüvendi. Bizim kalbimiz biraz karanlık bu günlerde, incinme geçer. Hepimizin biraz zamana ihtiyacı var. Sensizlik bildiğimiz/deneyimlediğimiz bir konu değil. Hayat bilmediğimiz yerden sordu.

Yavaş yavaş yazıyorum işte sevgilim. Sana verdiğim sözü tutacağım...