CiddiGazete- Buket Aydın'ın Haber Global’de yayınlanan ‘Koltuk’ programının konuğu olan şarkıcı, söz yazarı ve besteci Serdar Ortaç, açıklamalarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.

“İddia edildiği gibi maddi durumunuzu kurtarmak için mi iktidara yakın duruyorsunuz?” sorusuna “Devlet olmazsa hiçbir şey olmaz. Ben devletçi bir adamım. Devletin başına Kemal Kılıçdaroğlu geçse onu da savunurum. Tayyip Erdoğan varsa yine savunurum. Yarın başkası gelse onu da savunurum. Zamanında yaptım o hataları. Anladım devlet olmazsa biteriz” cevabını verdi.

ERDOĞAN ÇİFTİ

Serdar Ortaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile ilgili şunları söyledi:

“Ama özel olarak sorarsanız… Ben Tayyip ağabeyi kişilik olarak seviyorum. Emine ablamı da… İnsanlıklarını gördüğüm için seviyorum. Kimse görmüyor ki atıp tutarlar. Yakın temasım oldu. Ama devletin başında falan diye değil. Bana ne kıyağı olacak? Devletin başında olduğu için seviyorum, bizi bir arada tuttuğu için seviyorum. Hatalarını kabul ettiği için seviyorum. Daha ne diyeyim ki.”

MUHALEFET LİDERLERİ

Serdar Ortaç, “Muhalefetle ve muhalefet liderleriyle ilgili görüşleriniz nedir” sorusunu şöyle cevapladı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu da seviyorum. İnsan olarak onunla da tanışıyorum. Ekibini de seviyorum o da yapmak istiyor bir şeyler. Sıraya soksam Meral Hanım birinci gelir. Mansur Yavaş ikinci gelir. Kemal Bey üçüncü, Ekrem Bey dördüncü, Ali bey beşinci gelir. Ahmet Davutoğlu altıncı gelir. Selahattin Bey yedinci gelir. Ama birinci Meral abla gelir.

İş adamlarından birini isterim. Çünkü işletmeyi yönetmeyi biliyorlar. Muharrem abiyi de isterim. Alternatif diyorsun ya yarın bir gün Allah korusun hükümet değişirse, bir şey olursa…

Ekrem Bey şimdi genç, tecrübesi az. Devlet yönetecek. Birkaç sene tecrübe edinirse baba gibi yapar bu işi. Basit işler değil bunlar.

Bence Tayyip baba alır ama Meral Hanım da çok az farkla alır yani. 1 milyon kişiyle falan... Arada o kadar fark kalır ama Tayyip baba alır.

AHMET KAYA MESELESİ

Ortaç, “Bir vatandaşın ‘Adam değilsin, Ahmet Kaya’ya o hareketi yapmayacaktın’ demesi size ne hissettirdi” sorusunu, “Bir kere adam çok haklı. Kendi açısından çok haklı. Sevdiği bir şarkıcıyı salaklığım yüzünden protesto etmiştim. O yaşta onu bilmeden yapmıştım. Millet olarak kinciyiz. Hasediz. Bir şey kafaya taktık mı unutmayız. Özür dilesek de unutulmaz” diye cevapladı.