CiddiGazete- Türkiye’de 28 Temmuz’da başlayan orman yangınları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınının kontrol altına alındığını, 5 ilde 12 adet orman yangınının kontrol altına alma çalışmalarının ise sürdüğünü açıkladı. Yangınlar devam ederken ünlü isimler yaraları sarmak için seferber oldu.

‘HELAL OLSUN SANA İBRAHİM’

İbrahim Çelikkol, gönüllü olarak Marmaris’teki ekibe katıldı. Çelikkol’un eline hortum alarak yangınları söndürmeye çalıştığı anları Mustafa Sandal, sosyal medyada paylaştı. Dostuna “Helal olsun sana İbrahim” diye seslenen ünlü şarkıcı, paylaştığı videoda şunları söyledi: 
“Göcek’teyim ve yollar kapalı, olay yerine ulaşma şansım yok. Canım kardeşlerim Onur Yılmaz ve İbrahim Çelikkol, Marmaris’te yangın yerinde gönüllü olarak çalışıyor. Yangın, termik santrale yaklaşmış ve durumun ciddi olduğunu belirtiyorlar. Yetkililerden acil olarak olaya el koymalarını rica ediyorum.”

KRALİÇE’DEN 25 BİN LİRALIK BAĞIŞ

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar için seferber olan Demet Akalın, ünlü dostlarından da bağış talebinde bulundu. Akalın’ın yardım çağrısına yıllardır bir dargın bir barışık olduğu Hande Yener’den de cevap geldi. 
Akalın, daha önce ‘Popun kraliçesi kim?’ polemiği yaşadığı Yener’in bağışını sosyal medya hesabından, “Kraliçe 25 bin liralık bağış yaptı, Bodrum Belediyesi’ne” notuyla duyurdu.

HELİKOPTER TALEBİ CEVAP BULDU

Şahan Gökbakar, Marmaris’teki yangın bölgesinden canlı yayınlar yapmaya devam ediyor. Oyuncu önceki gün Selimiye ile Turgut Mahallesi arasında bulunan Delikyol için helikopter talebinde bulundu. Gökbakar’ın bu talebi karşılık buldu, jandarmaya ait bir helikopter bölgeye gönderildi. Ünlü komedyen helikopterin müdahale anlarını yine Instagram hesabında, “Yerinde bir müdahale yaptılar, sağ olsunlar” sözleriyle paylaştı.

LEVENT VE ÖZÇELİK MANAVGAT’TA

Antalya’ın Manavgat ilçesindeki orman yangını sonrası bölgeye kurucusu olduğu AHBAP Derneği aracılığıyla yardım götüren Haluk Levent, Gamze Özçelik ile buluştu. Kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ile çalışmalara destek veren Özçelik, ünlü şarkıcıyla görüşmelerinden bir kareyi Instagram hesabından da paylaştı. Levent de eski oyuncuya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÖNCE ÖZÜR SONRA YARDIM

Bodrum’da yangın manzarasına karşı teknesinde verdiği pozuyla tepki çeken Süreyya Yalçın, hatasını telafi etmek için harekete geçti. Paylaşımı için özür dileyen Yalçın, yangın bölgelerine kamyon dolusu yardım dağıttı. Yalçın’ın ilk kamyonu önceki gün Bodrum-Mumcular’daki yardım merkezine ulaştı.

MALZEMELERİ KOLİLEDİLER

Cansu Kurtcu ile Berfu Yenenler, Çeşme’deki Boop adlı mekandan Marmaris’e gönderilecek malzemelerin hazırlanmasında görev aldı. Önce sosyal medyadan eksikleri duyuran iki ünlü isim, ardından mekanda kolileme işlerine de yardımcı oldu.

YARALARI BERABER SARACAĞIZ

Selin Ciğerci, yangın bölgelerine gereken ihtiyaç malzemelerini TIR’la gönderdi. Ciğerci Instagram’da paylaştığı bu karenin altına “Power bank, pil, soğutucu, yangın tüpü ve birçok ihtiyaç malzemesi hızlı bir şekilde yerleştiriliyor, yola çıkacak. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama o insanların yaralarını hep beraber saracağız” notunu düştü

MALZEME LİSTESİ PAYLAŞTI

Zeynep Bastık, Çeşme’den Marmaris’e gidecek olan yardım kamyonu için sosyal medyadan çağrı yaptı. Gerekli malzemelerin temin edilmesi konusunda paylaşımlar yapan şarkıcı, ardından Köyceğiz’de zor durumda olanlar için de malzeme listesi yayınladı.

180 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bodrum’daki yangın bölgesine botla giden Ece Erken, orada zor durumda olan halka yardımcı oldu. Yangın bölgesinden insanların botlarla tahliye edilmesine yardımcı olan Erken, “Elimden sadece botumuzla tahliye edebildiğimiz kadar insanı kurtarmak geldi. Kaptanımızla 180 vatandaşımızı tahliye ettik” dedi.

MÜGE ANLI’DAN MORAL ZİYARETİ

Müge Anlı, yangından zarar gören Antalya’nın Gündoğmuş beldesine gitti. Oradaki köyleri ziyaret eden sunucu, Instagram’da paylaştığı karenin altına şu notu düştü: 
“Sevgili dostum Selda Ulucan ile yangın felaketinin maalesef devam ettiği Antalya Gündoğmuş’un köylerini ziyaret ettik. Yeşil cennetin toprakları kül denizine dönerken, endişe içinde yanan köylerinin, yiten anılarının yasını tutan köylülerimize moral olmak istedik. Rabbim insanüstü bir güçle çalışan başta itfaiye olmak üzere tüm görevlilere yardım etsin. Tek dileğimiz alevlerin bir an önce sönmesi...”

MAMA İHTİYACI DUYURUSU

Merve Özbey de yangın bölgelerinde gerekli malzemelerin listesini Instagram hesabında yayınladı. Su, yanık kremi, maske, sabun, battaniye gibi birçok ihtiyaç malzemesini sıralayan şarkıcı, hayvanları da unutmadı: 
“Yangından kurtarılan canlarımız için de çok fazla mama ihtiyacımız var.”

ÖZİLHAN’DAN 4 SOĞUTUCU TIR

Yasemin Özilhan, yangın bölgelerine soğutucu TIR yardımında bulundu: 
“4’üncü soğutucu TIR’ımız yangın bölgelerine doğru bugün yola çıktı.”

ŞEYDA COŞKUN’DAN YANGIN TÜPÜ

Şeyda Coşkun, Bodrum’a ihtiyaç malzemeleri taşıyan ünlü isimler arasındaydı. Yangın mağdurlarına destek olmaya giden Coşkun, bu fotoğrafı “Yangın tüpleri ilettik. Elimizden ne gelirse, sonuna kadar” notuyla yayınladı.

HADİSE: HAKKINIZ ÖDENMEZ

Hadise orman yangınlarıyla mücadele eden itfaiyecilerin fotoğrafını paylaşıp, “Hakkınız ödenmez” notunu yazdı.

KONSER GELİRİ YANGIN MAĞDURLARINA

Edis, dün Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde sahneye çıktı. Konser öncesi Instagram’dan duyuru yapan şarkıcı, “Harbiye konserimizin gelirini Ahbap Platformu aracılığıyla tüm illerimizde yangınlarda zarar gören ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

CZN BURAK FENALAŞTI

CZN Burak adıyla tanınan, Hatay Medeniyetler Sofrası’nın sahibi Burak Özdemir, Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına katıldı. İtfaiye ekiplerine yardım eden Özdemir, dumandan zehirlenip fenalaştı. Yapılan müdahalelerin ardından Özdemir, sağlığına kavuştu. Bir grup tarafından şov yapmakla suçlanan CZN Burak, eleştirilere “Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Her zaman da devam edeceğim” cevabını verdi.

İDO TATLISES BODRUM’A YARDIM ULAŞTIRDI

İdo Tatlıses, sevgilisi Yasemin Şefkatli ile birlikte Bodrum’a gitti. Topladığı ihtiyaç malzemelerini yerine ulaştıran Tatlıses, çektiği videoyla kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

KAYNAK: Hürriyet