CiddiGazete- P. K. isimli kadın, Ankara Cebeci’deki evinin penceresinden aylarca taciz edildi. İ.V. Y. isimli şahıs, P. K.’nin bahçe katındaki penceresinden odaları izlediğini tespit edildi.

Daha sonra P.K., kamera kayıtları aracılığıyla tespit edilen tacizciyi şikâyet etmek için karakola gitti. Cebeci Şehit Birol Öztekin Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemler sırasında P. K.’nin ismini öğrenen mahalle bekçisi A.Y.C., sosyal medya üzerinden tacize başladı. Bekçi A.Y.C, 1 Kasım 2018 tarihinde Facebook üzerinden P. K’ye “Sizi yolda gördüm, beyaz giymiştiniz, beyaz size çok yakışıyor, sürekli beyaz giyinin” ifadelerinin yer aldığı mesajlar gönderdi. Bunun üzerine P.K, bekçi A.Y.C. hakkında suç duyurusunda bulundu.

P. K, polis merkezinde verdiği ifadesinde “Bana mesaj gönderen kişinin Facebook profiline baktığımda sürmekte olan taciz soruşturması için gitmiş olduğum polis merkezinde ‘daha önceden görmüş olduğum bekçi olduğunu’ fark ettim. Mesaj gönderen kişinin mesleği bölümünde bekçi yazdığını gördüm” dedi. Bekçi A.Y.C ise ifadesinde P. K’yi tanımadığını ve Facebook hesabının olmadığını öne sürdü.

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine A.Y.C.’nin cinsel taciz suçundan cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Savcılığın 8 Ocak tarihinde hazırladığı iddianamede, “P. K.’nin daha önce tanımadığı bekçiye yönelik iftirada bulunmasını gerektirecek bir husumet bulunmadığı, bekçinin mesaj göndererek cinsel taciz suçunu işlediğine dair kamu davası açmaya yeter delil ve şüphe bulunduğunu” belirtildi. İddianamenin kabulünün ardından A. Y. C. hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı. Dava 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kaynak: Birgün