CiddiGazete- AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Can kaybı yok ancak bazı binaların yıkıldığı bilgisi aldık. Ekipleri yönlendirdik" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklama şöyle: Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır.

BABA VE KIZI ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Öte yandan, yıkılan binalardan birinde baba ve kızının enkaz altında kaldI. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından köylerine giden aile, eşya almak için bugün Yeşilyurt'taki evlerine döndü. Aile dördüncü kattaki evlerinden eşya alırken deprem meydana geldi. Arama kurtarma ekipleri, baba ve kızını kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 2.5 saat sonra babanın ardından kızı da enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

AFAD BAŞKANI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 69 KİŞİ YARALI

AFAD Başkanı Yunus Sezer, artçı sarsıntıların olduğu ve hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulunurken, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.