CiddiGazete- Ahlat'ta Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında erotik sahne şovlarıyla adından söz ettiren şarkıcı Hande Yener de konser verdi.

Hande Yener'in AKP'lilerin himayesinde Ahlat'ta konser vermesi, sosyal medyada gündem oldu.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Hande Yener'i tebrik ederek, "Hande Yener'i tebrik etmek gerek. Malazgirt ruhunu yeniden ayağa kaldırmış! Sultan Alparslan'ın 1071'de Türklere Anadolu'nun kapılarını açan o büyük destanı bir kez daha Ahlat halkına yaşatmış. Kendisi bir LGBT'ye destek paylaşımında şöyle demişti: 'Aşk aşktır. Her yürüyüşümüz onur yürüyüşü.' Ahlat Belediye Başkanı haberdar değildi sanırım, yoksa Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları öncesinde tüm ilçeyi bu veciz cümleyle donatırdı. Yürüyüş yürüyüştür. Neticede Alpaslan da Anadolu'ya yürümüştü. 953. yıla artık."

Fikri Akyüz ise şu ifadeleri kullandı: Ahlat Belediyesi Malazgirt Zaferi konserine Hande Yener'i çağırmış.

Çünkü:

1) Hande'de Han var, Büyük Selçuklu "Han"larına izafeten!..

2) "Çağırmış", çünkü Büyük Selçuklu Sultanı "Çağrı" Bey'e atfen!..

Kaldı ki Alparslan, Diyojen'i "Yener!" Ve yendi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: "HANDE'YE BASTON HEDİYE ETTİM"

Gelen tepkiler üzerine Ersin Çelik, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ın kendisini aradığını, "Ben de sizin kadar rahatsızım. Konseri belediye olarak biz düzenlemedik. Hiç dahlimiz olmadı. Sanatçıyı Türk Telekom davet etti. Ödemelerini onlar yaptı. Sadece ilçenin ev sahibi olarak konser sonrası kendisine baston hediye ettim" dediğini yazdı.

Fakat organizasyonun belediyeye ait olduğu görülen konser afişlerinin paylaşılması üzerine Çelik, paylaşımını kısa süre sonra kaldırdı.

Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da Hande Yener konseri ile ilgili yaptığı paylaşımları sosyal medya hesaplarından sildi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN "ETNİK UNSUR" VURGUSU

Hande Yener konseri öncesinde sahneye çıkan Malazgirt Belediye Başkanı AKP'li Cengiz Altın, "Malazgirt'te Sultan Alparslan ruhunu yeniden şahlandırdınız. O ruhun Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Lazı yoktur. Bu savaş Kürtlerin de, Türklerin de, Arapların da, Lazların da yer aldığı bir savaştır! Bu savaşta 8 bin tane Mervani Kürt'ü de yer aldı. Malazgirt'te şehit olan 4 bin kişi de biziz" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Hande Yener, şarkıları ve şovuyla Malazgirt ruhunu ayağa kaldırdı!