CiddiGazete- Başkente nefes aldıracak yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle'de 650 bin metrekare alan üzerine kurulu 11 yeşil alan projesinin toplu açılış ve temel atma törenine ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 320 milyon TL maliyetle tamamlanacak projelerin açılış ve temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı partilerinin temsilcileri, milletvekilleri, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA "CUMHURBAŞKANI" GÖNDERMESİ

Törende konuşan Mansur Yavaş, "Kadınlar lokali, spor tesisi, seyir alanı, gençlik merkezi, ekolojik tenis kortları, bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları bu projede yer alacak. Ama gördüğünüz gibi ticari hiçbir şey yok Sayın Genel Başkanım. Parklar halkındır. Tamamen halka açık, kendi piknik sepetleriyle birlikte gelip istedikleri gibi buradan yaralanacaklar. Şeffaf ihale sonucunda emsallerin 3'te 1'i fiyatına, sözleşme bedeliyle bu yıl içerisinde inşallah buranın açılışını da hep birlikte yaparız. Temennimiz Cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz" ifadelerini kullandı.

açıl 2

KILIÇDAROĞLU: MANSUR YAVAŞ HALKINA HESAP VERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında şunları kaydetti:

- Ankara gibi bir kentin Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalinde yaşattığı bir kentin gereklerini yerine getirmek için mücadele eden bir belediye başkanı arkadaşımızı dinledik.

- O nedenle Sayın Yavaş'ı ve diğer belediye başkanlarımı yürekten kutluyorum. Az önce Başkanımız Sayın Yavaş, "hiçbir ayrım yapmadık" dedi.

- "Bu mahalleden fazla oy aldık, şuradan eksik aldık, hayır... Herkese eşit götürdük" dedi.

- Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, "harcadığınız para sizin paranız değil, beldenin parası, milletin parası" dedim.

- Yaptığınız her harcamanın hesabını millete vereceksiniz. Hesap vermek kadar değerli bir görev yoktur.

- Bugün Mansur Yavaş halkına hesap veriyor. "Biz bunları yaptık" diyor.

- Bundan daha değerli ne olabilir? Bu güzel yatırımları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ederim.

BİR AÇILIŞ DA BUGÜN YAPILACAK

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte bir ilke daha imza atacak.

Seda Yekeler Eğitim Vakfı ile yapılan iş birliğiyle "Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezi" kapılarını açacak. Sosyal yardım alan ailelerin 15-25 yaş aralığındaki çocuklarının faydalanabileceği merkezde İngilizce konuşma, yazma, okuma ve dinleme üzerine eğitimler verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde yarın (pazartesi) saat 14.00'te gerçekleşecek açılış töreni ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.