CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Memduh Volkan Gültekin, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili öne sürülen iddianın doğru olmadığını vurguladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Gültekin şu ifadeleri kullandı:

1. Bir haber kaynağının Gazeteci Sn. İsmail Saymaz'a Başkanımız Sn. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

2. Bu konu hakkında hiçbir kişi ya da grupla görüşme gerçekleştirilmemiştir. Gündemimiz sadece Ankara halkına daha iyi hizmet etmekten oluşmaktadır.

İSMAİL SAYMAZ NE YAZDI?

Halk TV'den İsmail Saymaz, Mansur Yavaş ile ilgili yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, bugün köşe yazımda dile getirdiğim iddianın aksine Mansur Yavaş'ı İYİ Partili heyetin ziyaret edip cumhurbaşkanı adayı olması için telkin ve teklifte bulunmadığını söyledi. İtiraz üzerine haber kaynağıma döndüm.

Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, 'hatırı sayılı insanların' Yavaş'ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor.

Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi:

"Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum var' dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: 'Türkiye'ye vefa borcu ne olacak?' Burada kimse geri duramaz."

Kaynağım, Yavaş'ın bir ortak adaylık söz konusu olduğunda bu sorumluluğun altına gireceği kanaatinde olduğunu kaydederek, "Mansur bey temkinli yürüyor. Eninde sonunda bir pozisyon alacağını düşünüyorum" diyor.