CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sincan'da vatandaşlarla buluştu.

Miting havasında geçen ziyarette bir konuşma yapan Yavaş, iktidar cephesinin iddialarına cevap vererek, "İHA'ları SİHA'ları yapanlardan Allah razı olsun. Biz daha iyisini yapacağız. Ama bir ülkenin kuvvetli olması için önce insanının aç olmaması lazım" dedi.

Mansur Yavaş ayrıca, iktidarın Millet İttifakı bileşenlerini teröristlikle suçlamasına da cevap vererek, "Toplumun yarısından fazlasını terörist olarak adlandırdığınızda, en büyük reklamı siz yapıyorsunuz" diye konuştu. Yavaş'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

- Sürekli azar işitiyoruz. Sürekli bize akıl veriyorlar. 7 buçuk milyar insan var dünyada hepsi tabii ki farklı farklı düşünecek. Gençlerin hayallerini çaldılar.

- Ülke mülteci deposu oldu mu? Ekmek kuyrukları var mı? Bunu çözecek bir hükümet kalmadı. Sürekli olarak ekonomi bakanını değiştiriyorlar.

- Yapacak bir şey kalmadı, deniz bitti. Millet İttifakı'nda şampiyonlar Ligi gibi adlandırdığımız ekonomistler var.

- İHA'ları SİHA'ları yapanlardan Allah razı olsun. Biz daha iyisini yapacağız. Ama bir ülkenin kuvvetli olması için önce insanının aç olmaması lazım.

- Hani 85 terörist kalmıştı dağlarda? Reklam yapıyorlar reklam teröristler bu ülkeyi bölecek diye. Hiç kimse bu ülkeyi bölemez.

- Toplumun yarısından fazlasını terörist olarak adlandırdığınızda, en büyük reklamı siz yapıyorsunuz.

- Boş laflara inanmayın, 15'inden sonra ne derlerse desinler. Bunların söylemlerinin hepsi havada kalacak.

- Neyle karşı karşıya kalacaksınız? Pahalılıkla, enflasyonla. Onlar lüks şatafatlı hayatlarına devam edecek.

- Birçok insanımız açlığa mahkum oldu. Mülteci sorunu devam edecek. Değişim bekliyorsanız, boş lafları bir kenara itin. Açılım sürecinde yaptıklarını anlatın.

- Her yerde söylüyorum, milliyetçiliği ayaklarının altına alan kimdir? Şimdi bize milliyetçilik taslıyorlar.

- Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nu birinci turda seçiyoruz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturtuyoruz.