CiddiGazete- Cumhurbaşkanı seçimi birinci turunda TRT'nin kapısına dayanıp yayına çıkarılmamasına tepki gösteren Sinan Oğan'a, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan'a destek karşılığında kurumun kapıları açıldı.

Dün gece TRT'de canlı yayına çıkartılan Sinan Oğan, adaylık sürecindeki ifadelerinin tam aksi değerlendirmelerde bulundu. Sürekli Erdoğan güzellemesi yapan ve kendisiyle çelişen ifadeler kullanan Oğan, "Neden aday oldun" sorusuna karşılık gelecek açıklamalarda bulunmadı.

Sinan Oğan, Kılıçdaroğlu'nu kötülerken "Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebim olmadı. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı" dedi.

ŞİMDİ NASIL İKNA EDECEKSİNİZ MERAK EDİYORUM?

Sinan Oğan'a, özellikle kendisine oy veren milliyetçi seçmenden büyük tepki yağdı. Erdoğan'ın "eleman" ifadesini yakıştırdığı Oğan'a bir yalanlama da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan geldi. Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

- Hayır Sinan Oğan Bey, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan makam talebiniz oldu. Hem de "Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem" dediniz. Cumhur İttifakı’ndan talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum.

- Sayın Sinan Oğan Bey, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi yaptığınızda TBMM'deki tablo belli olmuştu, böyle bir konuşma da gerçekleşmedi. Baştan bu kanaatte olsaydınız ve gerçekten istikrarı düşünseydiniz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmemeniz gerekirdi.