CiddiGazete- 14 Mayıs seçimlerine 17 gün kala partilerin ve ittifakların seçim çalışmaları sürüyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Balıkesir'deki mitinge katıldı.

AKP hükümetinin giderayak Hazine'yi boşaltmaya başladığını söyleyen Mansur Yavaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı gidiyoruz anlamadık? Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal.

- Hüdapar'ın HDP'den ne farkı var? Madem utanıyorsunuz "Ortağımız" demeye, neden aranıza aldınız.

- Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı gidiyoruz anlamadık? Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal.

- İnsanlar daha öncesine ve şu anki duruma bakacaklar ve kendi gelecekleri için karar verecekler. Memnunsa iktidarı destekleyecekler, değilse değiştirecekler. Bu kadar basit. "Teröristleri nasıl gömdüysek, muhalefeti de gömeceğiz" diyorlar. Bu nasıl bir dil?

BİZE DÜŞEN DAHA İYİSİNİ GELİŞTİRMEK

- Son günlerde İha'lar, Siha'lar, Togg seçime alet edilmeye başlandı. Bunlar bizim milli malımız. Nasıl daha önceki hükümetler Aselsan'ı, Havelsan'ı, Roketson'ı, gelen hükümetlere devrettilerse elbette İha'lar Siha'lar da devredilecek.

- Bize düşen çok daha iyisini geliştirmek olacaktır. Bağımsızlık bizim geleneğimizde vardır. Bağımsızlığımızı korumak için milli güvenlik politikalarımızı devam ettireceğiz. Bugün bir bakan (Tarım Bakanı Vahit Kirişçi) diyor ki "Biz gidersek İha'ları Siha'ları hangara gömecekler." Ne içtiniz ne yediniz sayın bakan? Ruh sağlığınız iyi mi sizin?