CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Sıla konseriyle kutladı.

sıla a1

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki konsere Ankaralılar büyük ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Millet İttifakı'na oy verenleri teröristlerle işbirliği yapmakla suçlamanıza izin vermeyeceğiz" diyerek AKP'nin terör karnesini eleştirdi. Mansur Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Mustafa Kemal Paşa'nın 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı hürriyet yürüyüşünü 35 bin kişinin coşkuyla karşılamasıyla sonuçlandırdığı bir kente işte böyle bir coşku yakışırdı.

- Tarih boyunca karanlığın yerine aydınlığın, suskunluğun yerine coşkunun, mutsuzluğun yerine umudun hakim olduğu bir kente Başkent'e tam da bu coşku yakışırdı.

- Burası Ata'mızın emaneti. Unutmayın Mustafa Kemal Atatürk, bir bataklık olan bu araziyi gezerek bu hale getirmiş ve Ankara halkına hibe etmişti.

- Tarihi bir seçim sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Birinci turda Türk halkı mevcut iktidarın yönetim anlayışına güven oyu vermedi.

- Sahte video ve afişlerle algı yaratılmaya çalışılarak, enflasyon, pahalılık, uyuşturucu sorunu, mülteci sorunu unutturulmak isteniyor.

- Biz bunu 2019'da da yaşamıştık. Halkı korkutmuşlardı. Şimdi aynı kampanyayı bütün Türkiye'de sürdürüyorlar.

- Düne kadar teröristlerle işbirliği yapanları unutmadık. Halkı kutuplaştırarak Millet İttifakı'na oy veren vatandaşlarımızı teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayamazsınız. Buna izin vermeyeceğiz.

- Haburda peşmergelere lahmacun ısmarlayanları unutmadık. Çözüm sürecini unutmadık.

- O süreçte şehit olan 800 askerimizin kanı üzerinden umarsızca siyaset üretenlerin farkındayız.

- Öyle bir seçim yaşıyoruz ki, bizim vergilerimizle devletin tüm imkanları kullanılıyor.

- Sahte video ve afişlerle algı yaratılmaya çalışılarak, bir çok sorunumuz maskelenmek isteniyor.

- Ekonomi dibe vurmuş. Kredi kartlarında nakit avans çekmeyi bile kaldırdılar. Sonra geri adım attılar. Bilin ki 28 Mayıs'tan sonra gerçek gündeme dönüp bunları yaşayacağız.