CiddiGazete- AKP'li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden 801 milyon 288 bin dolar harcandıktan sonra çürümeye terk edilen Ankapark, 6 Temmuz'daki mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.

YAVAŞ, YENİ GELİŞMEYİ DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabından Ankapark'ın son halini gösteren bir video paylaştı.

Başkan Yavaş, "Ankapark’ın kapılarını mevcut durumunu paylaşmak için yarın basına, çok yakında ise vatandaşlarımıza açacağız" dedi.

10 MİLYON TURİST YALANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek'in "Çinliler, Katarlılar istiyor, yılda 10 milyon turist gelecek" diyerek yaptırdığı Ankapark'a 801 milyon 288 bin dolar harcadı.

Ankapark, resmi olarak 20 Mart 2019'da açıldı ve beklenen ilgiyi görmediği için sekiz ay sonra kapandı.

Şirketin 30 Nisan 2020'de belediyeye ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL'yi yatırmaması üzerine harekete geçen ABB, 90 günlük fesih ihtarı çekti. İhtara rağmen yine ödeme yapılmadı. Belediye de teminat mektuplarının karşılığı olarak 26 milyon 400 bin lirayı gelir olarak kaydetti.

Fesih ihtarı süresinin geçmesinin ardından ABB, işletmeciye parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde bir ihtar daha gönderdi. Tahliye etmemesi halinde tahliyenin kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceği belirtilirken şirket, sadece 50 bin TL teminat karşılığında tahliyenin yürütmesini durdurdu.

ANAHTARLAR KAYMAKAMLIKTAN ALINDI!

7 Ekim 2020'de fesih işlemlerinin süresi doldu. İşletmeci tesisi tahliye etmeyerek konuyu yargıya taşıdı. Yaklaşık 2 yıl süren yargılamanın sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi, sahibi olduğu Ankapark'ın anahtarlarını 6 Temmuz'da mahkeme neticelenmesine rağmen, kaymakamlıktan 18 Temmuz'da alabildi.

Yarın saat 11.30'da basın mensuplarıyla birlikte Ankapark'a gidecek olan Mansur Yavaş, saat 14.00'te de açıklama yapacak.