CiddiGazete- Ankapark'la ilgili bilgi sahibi olmayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gelişmeleri siyasi zeminde değerlendirerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aleyhine spekülasyon yapmayı alışkanlık haline getirdi.

Murat Kurum, bugün ziyaret ettiği Bitlis'te de Başkan Yavaş aleyhine ifadeler kullanırken, Ankapark sürecini manipüle ederek anlattı.

Ankapark'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ne zaman devredildiğini bilmeyen Kurum, "Bu alanı Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa üç yıldır yaptığınız gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz? Burayı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi ikbaliniz için bir malzeme olarak kullanmaya devam mı edeceksiniz?" diyerek Yavaş'ın devir sürecini akamete uğrattığı iddiasında bulundu.

Bununla da yetinmeyen Murat Kurum, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "Tek bildikleri algı! Kaderine terk edilen Ankapark'ın içler acısı halinden Belediye Başkanı'nın hiç mi sorumluluğu yok? Ankara, Ankapark siyasi ikbal için kullanılacak bir malzeme değildir!"

"3 YIL ÖNCE DEĞİL, 5 GÜN ÖNCE!" 

Kurum'un sosyal medya paylaşımını alıntılayan Mansur Yavaş, "Sn. Bakan, Ankapark'ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir. Ankapark'ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz" dedi.

BAKANIN SÜREÇTEN HABERİ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle istifa etmek zorunda kalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yaptırılan Ankapark'a 800 milyon doların üzerinde kaynak aktarıldı.

Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önce işletilmesi için özel bir şirkete verilen park, sadece 6 ay açık kaldı. Vatandaşların ilgi göstermediği, yurt dışından da turistin gelmediği Ankapark için işletmeci firma taahhütlerini yerine getirmedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tahliye talebine de olumsuz cevap veren firma, ABB AKP'nin yönetimindeyken yaptığı sözleşmeyi gerekçe göstererek tesisin kapısını kilitledi. Anahtarları mal sahibi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi yerine Yenimahalle Kaymakamlığı'na bırakan işletmeci, sadece 50 bin TL teminat göstererek Mansur Yavaş'ın açtığı davayı da sürüncemede bıraktı.

Yaklaşık iki yıl süren tahliye davası, geçen hafta sonuçlandı ve Mansur Yavaş, Yenimahalle Kaymakamlığı'ndan anahtarları aldı. Bakan Murat Kurum, Ankapark'ı Mansur Yavaş'ın kapattığı yönündeki yanlış ifadeleri daha önceki siyasi çalışmalarında da kullanmıştı.