CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 98. yıl dönümü ve Polatlı'nın kurtuluş gününü unutmadı. Başkan Yavaş'ın, sosyal medya hesabı Twitter'dan retweet'lediği video, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda da "Viyana'dan başlayan geri çekilmenin durdurulduğu yer Ankara,

Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında, 7’den 70’e nice isimsiz kahramanın kanı, canı ile tarihi yeniden yazdığı, milli mücadelenin karargâhı Ankara,

Sakarya Zaferi ve Polatlı'nın Kurtuluşu'nun yıl dönümü kutlu olsun" denildi.

Mansur Yavaş da paylaştığı mesajda, "22 gün ve 22 gece süren Melhame-i Kübra'dan alnımız ak, başımız dik çıktık ve düşmana vatanın bir karış toprağını bile hayal edemeyeceğini gösterdik.

Sakarya Zaferi'nin 98. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE VİDEONUN HİKAYESİ:

Polatlı'nın Özyurt Mahallesi'nde 7 yaşındaki bir çocuğun, düşman birliklerini görüp köylüye haber vermek için koşarken vurulduğu sahne canlandırıldı.

İsimsiz kahramanın kabri, 98 yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği, Çevre Koruma ve Mezarlıklar Daireleri ortak çalışması ile yaptırıldı.