CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ana Salonu'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Eskişehir Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatroları'nın ortaklaşa hazırladıkları Yunus Emre Yılı Özel Konseri’ne katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu konseri, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte dinledi.

YAVAŞ: ANKARA’YI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Konser sonrasında açıklamalarda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Başkent olup da sanatta öne geçmeyen hiçbir gelişmiş ülkenin başkenti yok. Onlarla yarışabilmemiz için sanatın da başkenti Ankara olması lazım. Bu konuda sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yunus'un izinden giderek, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek inşallah Ankara'mızı çok daha ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Eğer dil, kin ve nefret dili olsaydı 700 yıl yaşamazdık. Bizler de bu makamlarda geçici olduğumuzu bilerek çalışıyoruz" dedi.