CİDDİGAZETE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “4. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi”ne katıldı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV), Kent Araştırmaları Enstitüsü, TOBB ETÜ ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi”nin açılış konuşmasını yapan Başkan Yavaş, “Çağdaş ülkelerdeki gibi yerel yönetimlerin başarılı olmasının en büyük yolu şeffaf ve açık yönetim olmasından geçmektedir” dedi.

ŞEFFAF VE AÇIK YÖNETİM ANLAYIŞI

İlk 100 günde yapılan icraatları kamuoyuyla paylaştıklarını, tüm harcamaların şeffaf ve açık şekilde görülmesini sağladıklarını, ihaleler ve Belediye Meclisi’ni canlı yayınladıklarını belirten Başkan Yavaş, “Bu durum vatandaşlarımız tarafından da büyük ilgi gördü. Bu uygulamamız diğer belediyeler tarafından örnek alındı. Kocaeli Belediyesi de canlı yayınlara başlıyormuş. Ben bunun zaman içinde tüm belediyelere yayılacağını düşünüyorum. Çünkü belediyelerin bu konuda maalesef sabıkası fazla” değerlendirmesinde bulundu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Belediyelerin başarılı olmasının en önemli unsurlarından birinin de katılımcılık olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş, bugüne kadar belediyenin katılımcı ve ortak akılla yönetilmemesi nedeniyle birçok ölü yatırımın bulunduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Bu nedenle paydaşlarımızla sık sık toplantılar yapıyorum. Kente karşı birlikte sorumlu olalım diyorum. Ortak akılla kenti yönetmemizin en önemli sebebi; biz sizlerden aldığımız parayla bu harcamaları yaptığımıza göre öncelikleri sizin tespit etmeniz gerekir diye düşünüyoruz.”

AKILLI KENT UYGULAMALARI

Kent yönetiminde akıllı kent projelerine ağırlık vereceklerini ifade eden Başkan Yavaş, “Yeni bir mobil uygulamayı hayata geçireceğiz. Günlük 2 bin 500 kadar Mavi Masa’ya müracaat var. Vatandaşlarımızdan gelen tüm bu şikayet ve isteklere ilk yarım saat veya bir saat içinde cevap vereceğiz. Bazı sorunların ise gün içinde çözümünü sağlayacağız. Belediyeye kolayca ulaşmış olacaksınız. Bunun yanında kentte gördüğünüz sıkıntıları anında ileteceğiniz, kentin sorunlarının çözümünde bize anında yardımcı olacağınız uygulamalar olacak. Yine kültür ve sanat konularında hangi programlar var bunları göreceksiniz. Bu uygulamamız 10-15 gün içinde faaliyete geçecek umarım beğenirsiniz” diye konuştu.

“ANKARA SAĞLIKLI VE MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI ŞEHİR OLACAK”

Önceliklerinin Ankara’da yaşayan herkesi sağlıklı ve mutlu görmek olduğunu belirten Başkan Yavaş, “Bugün dünyada trend değişti artık. Fatih Sultan Mehmet’in söylediği gibi ‘kentinizde yaşayan insanları mutlu edeceksiniz ve sağlıklı yaşatmak için tedbir alacaksınız’. Bizim hedefimiz de spor yaptırmaktan tutun da kentte yaşayan insanların sağlıklı ve mutlu yaşaması için her türlü önlemi almak” dedi.

Başkan Yavaş, Başkent’te sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, bisiklet yolları gibi birçok projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

KENT EKONOMİSİ

Büyükşehir Belediyesi’nin çılgın projeleri olmadığını, amaçlarının kentte yaşayan insanların yaşamını kolaylaştıracak ve kent ekonomisine katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek olduğunu ifade eden Başkan Yavaş, tarımı ve hayvancılığı geliştirmek için kolları sıvadıklarının altını çizdi.

Ankara-Gölbaşı arasında 200 bin dönüm arazide sulu tarım yapacaklarını ifade eden Başkan Yavaş, en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceklerini, tarımda Kızılırmak’tan gelen suyu kullanacaklarını söyledi.

Akyurt Fuar Alanının da kısa zamanda tamamlanacağını belirten Başkan Yavaş, “Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için suyun fiyatını 50 kuruşa indirdik. Sırada güneş enerjisi projemiz var. Köyde yaşasın masrafsız yaşasın. Kırsal kalkınma projesiyle, sözleşmeli üretim projesiyle, gerek tarım gerekse hayvancılık yaptıracağız. Gıda laboratuvarları kuracağız. Bununla Ankara halkına üreticiden tüketiciye uzanan bir zincir oluşturacağız” dedi.