CiddiGazete- Gaziantep'te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, sekizinin ağır 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada iki çocuk hayatını kaybetti.

Bu kazadan yaklaşık yarım saat sonra, olay yerinden geçen başka bir TIR, duramayarak toplanan kalabalığın arasına daldı. 

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Can pazarının yaşandığı Mardin'deki iki kazada, 20 kişi hayatını kaybetti, altısı ağır 26 kişi kişi de yaralandı.

FAHRETTİN KOCA, ACI TABLOYU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında şöyle dedi:

- İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı

- Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.

KOCA BİR PAYLAŞIM DAHA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazayla ilgili yaptığı 3. paylaşımda ölü sayısının 19'a yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca şöyle dedi:

- Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

CAN KAYBI 20'YE YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye gitti.

Olay yerindeki incelemelerinin ardından açıklama yapan Soylu, kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, 26 yaralının olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, "Şu ana kadar 20 vatandaşımız hayatını kaybetti, 26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir" dedi.

Süleyman Soylu, ilk kazaya müdahale eden 1 polisin şehit olduğunu açıkladı. Ayrıca hastanede tedavi altında olan iki şoförün gözaltına alındığını söyledi.