CiddiGazete- Kastamonu'dan Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopteri, Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında kaza kırıma uğradı. İki Türk, beş Rus mürettabatın olduğu helikopterde iki kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin de yaralandığı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Muğla Marmaris'teki orman yangınına 14 uçak ve 35 helikopter ile havadan müdahale edildiğini açıklamıştı.

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kazayla ilgili Denizli Valiliği'nin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı: İlimiz Çardak İlçesi sınırlarında bugün saat 16.10 sıralarında bir helikopterin düştüğü bilgisi alınmıştır. Arama kurtarma ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. İlk tespitlere göre 1 kişinin ağır yaralı olduğu anlaşılmıştır. Diğer yaralılara sağlık ekiplerimiz müdahale etmektedir. Konu ile ilgili araştırma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ÖLÜ VE YARALI SAYISINI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DUYURDU

İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Türk, 5 Rus, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun" denildi.