CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100'de katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Altılı masada krize neden olan, daha sonra iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması kabulüyle devam süreci anlatan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisinden talebini dile getirdi.

Gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını cevaplandıran Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

- Gönül rahatlığıyla diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı olacaktır. Belediyecilikte başarılı iki arkadaşımızla başaracaklar.

- Bakın şimdi birinci turda kazanmayı konuşuyoruz. Ben inanıyorum birinci turda kazanılacağına. Bu ucube sistemden kurtulacağımızı düşünüyorum.

- AK Parti'ye oy veren seçmen bizim için velinimettir. Yarın bizim de oy alabileceğimiz bir seçmendir. Bu şekilde kapsayıcılıkla birinci turda kazanabiliriz. Seçmen hangi partiden olursa velinimettir.

- Siyasetçi korkulan bir insan olmamalıdır. Ben gelmiş geçmiş en rahat konuşulan içişleri bakanıydım. Benden korkmazlardı. Aynı ailenin çocukları neden birbirine bıçak çeksin. Bu ülkenin refaha ulaşması hepimizin görevi.

MANSUR YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI

- İki belediye başkanını koşu partneri olarak masaya ben getirmiş oldum. CHP ile anlaşarak oldu bunlar. Sonra orada bir arkadaşımız itiraz etti buna. Bakan olmaları gerektiğine gitti iş.

- Sonuç itibarıyla bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olarak yer almalarına, bizlerin de başkan yardımcısı olarak milletvekili olmadan yer almasına doğru gidildi.

- Çünkü orada benim de ikna olmama sebep olan şey şuydu, Sayın Davutoğlu ve Sayın Babacan'ın tavrı, ben de sonra doğru olduğuna kanaat ettim. O da genel başkanların milletvekili olmamasının bu seçimi alacağımıza dair inancın gerekçesi olabileceğini söylediler.

- Ben de bunu olumlu buldum. Ondan sonra el sıkıştık. Ben mesela pazar gecesi görüştüğümüz için Mansur Bey ve Ekrem Bey biliyor, yani "iki gün ertelesek, daha rahat konuşulsa" dedim.

- Mansur Bey dedi ki, "insanlar gelecek. Bu heyecanı ortadan kaldırmayalım, siz bunu hızlandırma konusunda bize yardımcı olun" dedi. Ben de onlara uydum.

MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI

- Sayın İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmaya hakkı mevcuttur. Sayın İnce'nin Millet İttifakı genişleyecekse eğer bu genişlemenin içinde yer almasını elbette isterim.

- Benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme imkanım yok. Bireysel olarak elbette çok isterim. Diğer taraftan, sayın İnce'nin bu hakkını kullanıyor olmasının böyle büyük bir hakarete, hainlikle suçlanmaya, AK Parti tarafından sulandığının, çok pis bir kelime o tırnak içi, ben de yaşadığım için söylüyorum. Bu tür şeyler doğru değil.