CiddiGazete- AKP, Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici'nin yer aldığı Cumhur İttifakı ile milletvekili pazarlığı yapan Hizbullahçı Hüdapar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'nin danışmanı Dara Bilek'i ağırladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı ve beraberindeki beş polisi şehit eden Hizbullah'ı terör örgütü olarak tanımayan Hüdapar, Cumhur İttifakı saflarına katılma aşamasında Barzani tarafından tebrik edildi.

Neçirvan Barzani'nin danışmanı Dara Bilek ve Irak Kürt Demokrat Partisi Başkanı Raşit Akıncı, Diyarbakır'a gelerek, Hüdaparlı yöneticileri ziyaret ettiler.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTILAR

Hüdapar, ziyareti sosyal medya hesabından duyurdu. 14 Mayıs'taki seçimler için "tebrik" edildiklerini belirten sözde partinin paylaşımı şöyle:

"Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Yılmaz, GİK Üyemiz Vedat Turgut ve Diyarbakır İl Başkanımız Faruk Dinç, partimizi ziyaret eden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin danışmanı Dara Bilek ve Kürd Demokrat Partisi Başkanı Raşit Akıncı'yı kabul etti. Ziyarette; HÜDA PAR'ın siyasi duruşu ve güncel siyasi gelişmeler ele alındı. Partimizin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere katılması nedeniyle tebrik ve başarı dileklerini ilettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı partimiz adına teşekkür ederiz." Söz konusu paylaşım, kısa bir süre sonra silindi. 

Ekran Resmi 2023-03-14 21.28.59