CiddiGazete- Galatasaray'ın uzun süredir kadrosuna katmak için mesai harcadığı Mauro Icardi, sarı- kırmızılı takımla anlaşmaya vardı. Galatasaray, PSG ile kiralık anlaşmasına vardı. Arjantinli oyuncu ailesiyle birlikte saat 23.30'da Atatürk Havalimanı'na geldi.

İndikten sonra pasaport kontrolleri yapılan Icardi, kendisini karşılayan binlerce Galatasaray taraftarıyla ilk kez karşılaştı. Arjantinli golcü, sarı- kırmızılı taraftarlara üçlü çektirdi.

"UZUN ZAMANDIR GÖRÜŞÜYORDUK"

Havalimanında taraftarlara üçlü çektirdikten sonra kısa bir açıklama yapan Icardi, "Daha buraya gelmeden taraftarların ilgisi inanılmazdı. Dışarı çıkıp taraftarları görmek için sabırsızlanıyorum. Uçakta üçlü çektirmeyi bana anlattılar. Çok uzun zamandır Erden Timur'la görüşüyorduk. Bu sürecin kulüp için zor olduğunu biliyordum ama ailemle birlikte buraya geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Icardi'nin yıllık ücretinin yüzde 40'ı Galatasaray tarafından ödenecek. PSG'den yılda 8.2 milyon Euro kazanan Icardi'ye sarı- kırmızılı kulüp 3.2 milyon Euro ödeme yapacak.

KAP AÇIKLAMASI GELDİ

Galatasaray, İstanbul yolundaki Icardi için resmi transfer açıklamasını yaptı. KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero'nun geçici transferi konusunda kendisi ve Paris Saint-Germain Football Club ile resmi görüşmelere başlanmıştır" ifadeleri yer aldı.

ICARDI’NİN KARİYERİ

Mauro Icardi, 19 Şubat 1993'te Arjantin’in Rosario kentinde doğdu.

9 yaşında İspanya'nın Kanarya Adaları'nda altyapı kariyerine başlayan Icardi, Barcelona ve Sampdoria takımlarının alt yaş kategorilerinde forma giydi.

Arjantinli futbolcu, profesyonel kariyerine ise 2012'de Sampdoria’da adım attı. İtalya temsilcisinde sergilediği performansla dikkat çeken Icardi, 2013'te Inter'e transfer oldu.

Milano temsilcisinde 6 sezon boyunca skorer kimliğiyle ön plana çıkan Mauro Icardi, 2019'da satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Paris Saint-Germain'in yolunu tuttu. Fransa ekibi, 2020'de 60 milyon avro karşılığında Arjantinli oyuncunun bonservisini aldı.

Icardi, PSG'de 2'şer kez lig ve Fransa Kupası ile bir defa Fransa Lig Kupası şampiyonlukları yaşadı. Mauro Icardi, 8 kez Arjantin Milli Takımı'nın da formasını giydi.

Arjantinli futbolcu, 22 gol attığı 2014-2015 sezonunda Luca Toni ve 29 kez fileleri havalandırdığı 2017-2018’de ise Ciro Immobile ile İtalya Serie A'da gol krallığı yarışının zirvesini paylaştı. Icardi, 2018'de ise İtalya'da yılın futbolcusu unvanına layık görüldü.