CiddiGazete- İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kürtçe ibarelerin kaldırılmasının vahim olduğunu söyleyen Mehmet Metiner, bunun AKP'ye çekilen bir operasyon olduğunun iddia etti.

Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini şöyle gösterdi:

"Üzücü haberler akmaya başladı. Batman ve Mardin illerimizde belediye tarafından konmuş Kürtçe ibareler, bulundukları yerlerden siliniyor. Başka yerlerde de bu uygulama var mı bilmiyorum.

"BİZİM AK PARTİMİZ BU DEĞİL"

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine dayanılarak bunun yapıldığı iddiası vahim. Bu AK Parti’ye çekilen çok ciddi bir siyasi operasyondur. Bizim AK Parti’miz bu değil! AK Parti’mize birileri başka bir gömlek giydirmeye çalışıyor besbelli.

Benim dilimi kendi dili gibi muteber görmeyenle nasıl kardeşlik tesis edilebilir ha söyler misiniz? AK Parti’mizle biz inkarı ve asimilasyonu sonlandırdık diye övünürken birilerinin kendi iktidarımızda kalkıp iddialarımızın tersine uygulamalara girişmeleri asla kabul edilemez.

"AK PARTİ'YE OPERASYON ÇEKİLİYOR"

Ne hakla benim dilimi siliyorsun söküyorsun sen? Bu yapılanlar kardeşliğimize yöneltilmiş bir suikasttir. AK Parti’mizin siyasi misyonuna ve varlık nedenine yapılmış bir suikasttır. Belli ki birileri AK Parti’mize operasyon çekiyor.

Kendi partimizi başkalarına karşı nasıl ölümüne savunuyorsak içimizden birilerinin bu tarz uygulamalarına karşı da savunuruz elbet. Umarım İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir genelgesi yoktur. Böyle bir genelge olmadığı halde o illerin kayyım olarak da atanan valileri.

Böyle bir uygulamaya kendileri girişiyorlarsa kimse kusura bakmasın ama o yöneticilerin iyi niyetinden kuşku duyarım. Biz HDP’nin sosyal tabanını nasıl çözer ve kazanırız diye mücadele ederken içimizden birileri HDP tabanını sadece bütünleştirmekle kalmıyor.

Aynı zamanda yeni katılımların da önünü açıyor. Bu ihanetin hesabı sorulmaz ve bu tür yanlış uygulamalar sona erdirilmezse korkarım ki dizimizi döveriz. Kınıyorum bu uygulamayı ve bu uygulamanın arkasındaki zihniyeti. Bu zihniyet bizim AK Parti’mizin zihniyeti değildir, asla olamaz."