CiddiGazete- 2009-2015 yılları arasında AKP hükümetinin maliye bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek’in CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sana Söz yine baharlar gelecek..." notuyla sosyal medya hesaplarından paylaştığı cumhurbaşkanlığı kampanya videosunu beğenmesi tartışılmıştı.

Gazeteci Uğur Dündar, Twitter hesabından bu konuda iki mesaj paylaştı. Mehmet Şimşek de Uğur Dündar’ın mesajlarını alıntılayarak duruma açıklık getirdi. İşte söz konusu mesajlar:

UĞUR DÜNDAR'IN MESAJLARI

“Sn. Mehmet Şimşek'i naçizane, takdir edenlerdenim.

Hem donanımlı, hem de kibar bir insandır, alanında başarılıdır.

Maliye Bakanı olduğu dönemde -ne soracağımı önceden öğrenme gayreti sergilemeden- ARENA canlı yayınlarına konuk olmuştur.

O günleri arıyoruz.

İsmini saygıyla anıyoruz.

Eski Maliye Bak. Mehmet Şimşek'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tweetini beğendiği haberleri çıkınca, İngiltere'deki ortak arkadaşımızı aradım.

Onun verdiği bilgiye göre 8 yaşındaki oğlu IPAD'ıyla oynarken yanlışlıkla beğeni koymuş.

Mehmet Bey durumu farkedince beğeniyi geri almış.

MEHMET ŞİMŞEK'İN MESAJI

Uğur Dündar’ın paylaşımlarını alıntılayan Mehmet Şimşek, Twitter hesabından “Maalesef oluyor böyle şeyler! Kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmişiz… Affola!” mesajını paylaştı.

ERDOĞAN-ŞİMŞEK GÖRÜŞMESİ

Mehmet Şimşek, 20 Mart’ta Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri çok teşekkür ederim.

Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım.

Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

22 Mart’ta NTV-Star TV özel yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında, eski başbakan yardımcılarından Mehmet Şimşek ile AKP Genel Merkezi'ndeki görüşmesinin hatırlatılması üzerine şöyle konuşmuştu:

"Mehmet Bey benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş yol arkadaşım. Kendisiyle ilgili de özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında bundan sonraki süreçte de nasıl bazı değerlendirmeleri yapabiliriz, kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda şöyle bir fikir alışverişinde bulunalım istedim. Böyle bir değerlendirme yapalım istedim. Sağ olsun o da yurt dışından dönüşte yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm. Biz kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Bundan önce de buna benzer görüşme yaptık. Hem benimle, hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare hâlindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor. Tabii altılı koalisyon, pazarlık görüntüleriyle siyasetimizi kirlettiği için, bu tür bir araya gelmelere de farklı anlamlar yüklüyor. Bizi kendileriyle bir defa karıştırmasınlar. Bizim konumumuz farklı. Bizde pazarlık olmaz. O, kumar masalarında olur. AK Parti Genel Merkezi, Mehmet Bey'in evidir. Tabii kendisinin gerek yurt içinde gerek yurt dışında üstlendiği çok sayıda görevi ve bozamayacağı taahhütleri, danışmanlıkları var, onları hâlihazırda devam ettiriyor. Ama kendisiyle seçim çalışmalarımız kapsamında bir görüşmemiz oldu. Bundan sonraki süreçte de bu görüşmelerimiz kendisiyle olabilir. Mehmet Bey'e özellikle görev düştüğünü de söyledim. O da seve seve üstüne düşeni yapacağını bana söyledi. Davetime icabeti sebebiyle de kendisine çok teşekkür ediyorum."