CiddiGazete- 5 Eylül'de gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ekonomik krizin "psikolojik" olduğunu öne sürerek, "Devlet olarak bir yandan hayat pahalılığını körükleyen psikolojik faktörler ve bu durumu fiyatlara yansıtanlarla mücadele ediyor bir yandan da enflasyonu düşürecek politikaları kararlılıkla yürütüyoruz" demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Erdoğan'ın aksine "zorlu bir süreçteyiz" ifadesini kullanarak krizin varlığını kabul etti.

Mehmet Şimşek "ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı" hedeflediklerini belirterek politika değişimi süreci için sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

İBB cephesinin gözü kurultayda İBB cephesinin gözü kurultayda

İngiliz Financial Times'a röportaj veren Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi politikalarına destek verdiğini belirterek "Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz" dedi.

Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun "geçiş sürecinde" olacağını kaydeden Mehmet Şimşek, miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu söyledi.

Şimşek, "Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var" ifadelerini kullandı.