CiddiGazete- ABB'nin görevden alınan eski başkanı Melih Gökçek, travesti Okşan olayıyla iki gündür sosyal medyanın dilinde. İddialar karşısında sessizliğini koruyan Melih Gökçek, Okşan olayıyla ilgili açıklama yapmadı.

ORTAYA BİR DE MERCEDES ÇIKTI

Okşan olayını unutturmaya çalışan Melih Gökçek hakkında bir de "Mercedes" gündeme geldi.

Melih Gökçek'in görevde olduğu süreçte, ihale yağdırdığı Korkutata ailesine Mercedes marka otomobil aldırdığı ortaya çıktı.

Gökçek'e 06 ABB 01 plakalı Mercedes marka otomobil tahsis eden Korkutata ailesinin, daha sonra model yükselterek 06 ABB 001 plakalı yeni bir Mercedes aldığı öğrenildi.

KARŞILIKLI KIYAKLAR

Gökçek'e kullanması için Mercedes tahsis eden Korkutata ailesine Melih Gökçek de Ankaray ve Metro istasyonlarına kurulan 60 büfeyi kiraladı.

Büfelerin her biri 875 TL kira bedeliyle eski Refah Partisi milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın oğlu, aynı zamanda Beyaz TV çalışanı Serkan Korkutata ve kardeşi Fuat Korkutata ile diğer kardeş Sinem Şenbaş'a adeta hediye edilmişti.

Serkan Korkutata'nın Sönmez LTD ŞTİ'ye verilen bin 546 araçlık Göksu Parkı otoparkını, yıllık 315 bin TL'ye kiralandığı da ortaya çıkmıştı. Üstelik, 315 bin TL'nin de tamamının alınamadığı tespit edilmişti.

Ayrıca Fuat Korkutata ile Muhammed Korkutata'nın yöneticiliğini yaptığı Binko İnşaat Şirketi'ne, 12 milyon TL'lik park yapım işi pazarlık yöntemiyle verilmişti.

Serkan Korkutata ve Fuat Korkutata, 2013-2017 yılları arasında 9 farklı şirket ile belediyeden 56 ihale almıştı. 9 ihalenin toplam tutarının 256 milyon lira olduğu belgelenmişti.