CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Melih Gökçek, AKP'den milletvekili olmak için harekete geçti.

Gökçek'in milletvekili olma talebine, listeleri hazırlayan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un sıcak baktığı öğrenildi.

Fakat Melih Gökçek'in ismi Beştepe'de sıcak karşılanmadı. Bunun yerine Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in milletvekili yapılması teklif edilse de bu öneriyi Melih Gökçek’in kabul etmediği iddia edildi.

Melih Gökçek'in milletvekili olabilmesi için ise devreye kapatılan Refah Partisi eski milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın girdiği belirtildi.

Gökçek'in belediye başkanlığı döneminde milyonlarca liralık ihale verdiği Korkutata ailesi, aynı zamanda birçok belediye taşınmazının da işletmesini bu dönemde üzerine almıştı. Gökçek tarafından Korkutata ailesine özel mezar yeri bile tahsis edilmişti.

Hüsamettin Korkutata'nın Melih Gökçek'in milletvekili yapılabilmesi için AKP Genel Merkezi ve Külliye nezdinde girişimlerde bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan kulislerdeki yorumlara göre iktidar değişikliği olma ihtimaline karşı Melih Gökçek'in dokunulmazlık zırhı için milletvekili olmak istediği iddia edildi. (Odatv)