AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için anketler yaptırdığı iddia edildi. Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Gökçek'in anketler yaptırdığını yazarak sonuçların ise "Gökçek lehine çıktığını" ifade etti.

Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek'in 25 ilçede toplam 5 bin 720 kişiye yaptırdığı anketlerinde Başkan Mustafa Tuna ve başkan adaylığı gündeme gelen AKP'li Mehmet Özhaseki'nin seçimi kaybedeceğini yazdı.

Saygı Öztürk, Gökçek'in yaptırdığı anket şirketinin sonucunu da köşesine taşıyarak Melih Gökçek olmadan, AKP'nin Ankara'da seçimi kazanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

"AKP'de Mehmet Özhaseki ya da Mustafa Tuna aday gösterilirse, Mansur Yavaş seçimi çok rahat bir biçimde alacak" diye belirtilirken, Öztürk'ün yazısında Gökçek, her koşulda aday gösterilmesini istiyor, "Çünkü seçim ancak benimle kazanılır" mesajı veriyor ifadesini kullandı.

Öztürk’ün bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ettirilen Melih Gökçek, “Siyaset sahnesinden çekilmedim” dercesine anketler yaptırıyor ya da değişik şirketlerin anketleri ofisinden yayılıyor. Bu anketlerde Başkan Mustafa Tuna, başkan adaylığı gündeme gelen AKP'li Mehmet Özhaseki adeta yerlerde sürünüyor.

Tabii ki Gökçek, “Bu anketi ben yaptırdım” demez. 25 ilçede toplam 5 bin 720 kişiye şu sorular yöneltilmiş ve cevaplar hep “Melih Gökçek”in lehine çıkmış.

İşte sorular işte cevaplar:

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediğiniz isim kimdir: İlk sırada Melih Gökçek, ikinci sırada Mansur Yavaş, üçüncü sırada Süleyman Soylu ve dördüncü sırada Mustafa Tuna çıkıyor.

- AKP'nin Ankara adayı hangisi olmalı?: İlk sırada ve açık ara Gökçek önde gösteriliyor. Bunu Süleyman Soylu, Mustafa Tuna, Mehmet Özhaseki izliyor.

- “Melih Gökçek mi, Mustafa Tuna mı başarılı?” sorusuna, “Gökçek” diyenlerin oranı 41,9 olurken, Tuna yüzde 21,8'de kalıyor. “Her ikisi de başarısız” diyenler yüzde 23'ü geçiyor.