CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllık enflasyonun bir anda yüzde 84.4'ten yüzde 64.2'ye indirilmesinden 24 saat sonra AKP grup toplantısında kameraların karşısına geçti.

Dün "Hedefimiz, bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden tümüyle çıkarmaktır" diyen ancak memur ve emekliye yüzde 25 zam açıklayan Erdoğan, önümüzdeki aylarda yapılması beklenen seçimlerle ilgili şunları söyledi:

"Tüm milletimizden 2023'te son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz. Bu son defa ifademizi birileri yanlış anlıyor, ben bu seçimle ilgili söylüyorum. 'Start' değil, bu 'finiş', bunu bu şekilde başaracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekliye verilen zam oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıktığını açıkladı. Erdoğan, "En düşük emekli maaşı tutarını da 3500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Yılın ikinci yarısında yeni artışlar yapacağız" dedi.

Dün Aralık ayı ve yıllık enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli zammı önce yüzde 15 daha sonra ise yüzde 25 olarak açıklanmıştı. Bugünkü son düzeltmeyle memur ve emekli maaş zammı yüzde 30 oldu ancak yine de insani yaşam şartlarını oluşturmanın çok uzağında kaldı.